230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Savović o rodnom mjestu: Roditelji u Trebinju prave djeci koševe na svakom ćošku

Do kraja ligaškog dela sezone u ABA ligi ostalo je još četiri kola, a od svih srpskih predstavnika trenutno je u najboljoj poziciji Crvena zvezda. Jedan od najzaslužnijih za to je i Boris Savović, koji je ove sezone oduševio navijače partijama i ističe zadovoljstvo rezultatima u ovoj sezoni, ali da tu ne želi da stane.

130301-savovic

"Što se tiče ukupnog rezultata, napravili smo ono što smo na početku i zacrtali, da budemo u vrhu Jadranske lige. I pored lošeg starta, opravdali smo očekivanja naših vjernih navijača. Ništa drugo nam ne preostaje, nego da nastavimo u pobjedničkom ritmu. Vrlo dobro se zna šta nam je cilj u Jadranskoj ligi, a to je mjesto u Evroligi sledeće sezone. U Evrokupu smo odradili veoma dobar posao, a trofej osvojen u Kupu Radivoja Koraća nas samo motiviše da nastavimo u dobrom ritmu", rekao je Savović.

Iako u prvi plan ističe uspjeh tima, on kaže da je prezadovoljan i svojim učinkom, pošto je u ovom trenutku prvi skakač lige i najkorisniji igrač Zvezde u regionalnom takmičenju.

"Iskreno, vjerovao sam u sebe i imam samopouzdanje da igram na ovom nivou. Sigurno je da tokom sezone, uz odlične saigrače, mogu da napredujem sa Zvezdom, kako igrački, tako i na timskom nivou. Atmosfera u timu je sjajna, nastavićemo da iz svakog pojedinca izvlačimo maksimum", smatra Savović.

Krilni centar Zvezde je rodom iz Trebinja, koje je poznato po odličnim košarkašima.

"To podneblje je poznato po košarkašima, djeca u Hercegovini i Trebinju obožavaju košarku, i sve manje ima fudbalera. Na svakom ćošku možete da vidite koš, roditelji ih prave, a djeca od malena šutiraju loptu na koš. Možda je to razlog što djeca odrastaju sa košarkaškom loptom, a ne fudbalskom", ističe Savović.

Prije Zvezde, svoje najbolje partije Savović je pružao u redovima Hemofarma, koji sada nosi ime Vršac.

„Iz Hemofarma nosim lijepe uspomene, tamo sam proveo dugi niz godina. Naučio sam mnogo stvari, posebno od trenera Željka Lukajića, kod kojeg sam postao igrač. Mislim da oni pokazuju da u Vršcu ne umire košarka, sigurno je da će nastaviti da živi tamo. Ljudi tamo vole košarku. Pratim njihove rezultate. Tamo igra moj brat, koji se na početku sezone povrijedio, ali sam siguran da će biti spreman za Superligu. Mislim da Vršac ima veliku perspektivu kao košarkaški grad", završio je Savović.

Košarkaši Crvene zvezde u 23. kolu ABA lige, u subotu od 17 časova dočekuju Cibonu.

BLICsport.rs