230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Leotar poražen na startu nastavka sezone

Fudbaleri Leotara su poraženi u prvom kolu nastavka prvenstva od Zrinjskog rezultatom 2:0. Trebinjce poraz ne bi toliko bolio da je doživljen sportskom borbom i ravnopravnim uslovima za igru.

120804-leozrinjski04

Međutim, Zrinjski je imao jednog igrača više, sudiju Edina Jakupovića iz Bihaća, koji je sudio tendeciozno i na štetu Leotara. Očigledno je bilo da u pitanju nisu bile slučajne greške, već očigledna namjera da se Leotar ošteti.

Do 60. minuta suđenje Jakupovića je donekle i moglo da se toleriše, ali od tog trenutka stvar u svoje ruke preuzima arbitar iz Bihaća. U 64. minutu kod rezultata 0:0 Borivoje Filipović je krenuo sam na golmana Zrinjskog, sa leđa ga je odgurnuo Ante Radeljić, a umjesto crvenog kartona za igrača Zrinjskog Jakupović je dao žuti karton Filipoviću. Nakon toga Jakupović Zrinjskom poklanja korner nakon što je bilo očigledno da je igrač Zrinjskog izbacio loptu van igre. Vodećem golu Zrinjskog u 77. minutu prethodio je faul nad golmanom Mladenom Kukrikom. Iako su u NFSBiH prijetili da će zbog upotrebe pirotehnike susreti biti prekidani, Edin Jakupović nije našao za shodno ni da na par sekundi prekine utakmicu, dok su po atletskoj stazi i travnjaku padali topovski udar i vatrometi. Za djelioca pravde ili nepravde tu ništa nije bilo sporno. Ostaje da se vidi kako će kontrolor suđenja Salem Prolić ocijeniti suđenje Jakupovića, kome ovo nije prvi put da se nađe pod "paljbom" zbog lošeg suđenja. U trenucima kada bh. fudbal ide naprijed, ne trebaju mu arbitri poput Jakupovića, ni njegovi mentori.
Prvu šansu na utakmici imao je Bekić, kada je nakon centaršuta Crnova šutirao glavom pored gola. Od tog momenta Leotar polako preuzima stvari u svoje ruke i kreće sve više ka golu Mostaraca. U 28. minut. Melher je pravovremeno intervenisao ispred marka Mihojevića. Pet minuta kasnije Leotar je imao seriju napada ka golu, koje je panična odbrana domaćina uspijela na kraju da otkloni. U 38. minutu Gojko Cimirot je imao odličnu priliku da šutira, ali se odlučio za asistenciju ka Đoku Miloviću i šansa je otišla u nepovrat. U 44. minutu Žuržinov je dobro šutirao sa 25 metara iz slobodnog udarca, ali preko gola.
I u drugom dijelu prvu šansu je propustio napadač Zrinjskog Bekić, koji nakon kornera sa lijeve strane šutira glavom preko gola. U 51. minutu Dejan Janković je izveo slobodan udarac, a Borivoje Filipović šutira preko gola. Kada je Leotar bio u jeku napada, Jakupović je odlučio da preokrene tok utakmice. U 64. minutu desio se već spomenuti sporni momenat, kada je Radeljić srušio FIlipovića, kada je bio oči u oči sa Melherom. U 66. minutu napadači Zrinjskog nisu iskoristili manjukonfuziju u odbrani Leotara. U 74. minutu Filipović iz kontranapada snažno šutira sa 30 metara, ali lopta odlazi par centimetara pored gola. Nakon ovog poteza uslijedili su veliki aplauzi mostarske publike upućeni igračima Leotara, koji nisu dozvoljavali Mostarcima da povežu tri dodavanja. Ipak, presudni momenat utakmice desio se u 77.minutu, kada je nakon centaršuta sa lijeve strane u skoku fauliran Mladen Kukrika, a odbijenu loptu u gužvi Radeljić šalje u mrežu. Zbog prigovora tada kartone dobijaju Šaraba i Novaković. U 86. minutu ponovo je Filipović dobro šutirao, ali ponovo pored gola. Konačan rezultat postavioje Radeljić, udarcem glavom nakon centaršuta sa desne strane.
Osim grupe navijača koja je, već po običaju, cijelo vrijeme utakmice koristila pirotehniku, ostatak gledališta je aplauzima nagradio igru Leotara. Čuli su se komentari da bolja ekipa odavno nije dolazila u Mostar, te da su po prikazanom zaslužili sva tri boda. Nažalost, "pravdu" je u svoje ruke uzeo Edin Jakupović. Iz Leotara će sigurno skrenuti pažnju Komitetu za suđenje da detaljno pregleda utakmicu iz Mostara i pravedno ocijene bihaćkog sudiju.

Mostar - Stadion pod Bijelim brijegom. Gledalaca: 1000. Sudija: Edin Jakupović (Bihać). Strijelci: 1:0 Radeljić 77, 2:0 Radeljić 89. Žuti kartoni: Đurić (Zrinjski), Filipović, Mihojević, Šaraba, Novaković (Leotar).
ZRINJSKI: Melher, Sesar, Graovac, Radeljić, Bekić, Crnov (od 58. minuta Muminović), Gligorov, Miličević, Aežina (od 58. minuta Šćepanović), Žuržinov (od 76. minuta Stojkić), Đurić.
LEOTAR: Kukrika, Novaković, M. Cimirot, Popović, Šaraba, Marinković, Milović (od 82. Đerić), G. Cimirot, Mihojević, Janković, Filipović.

(FK Leotar)