230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Doder obišao "more" u Petrovom polju

Ni velike padavine nisu spriječile direktora Republičke uprave civilne zaštite Milimira Dodera u obilasku trebinjskih poplavljenih zona, koje su dugogodišnji problem ovoga grada.

130318-dodermore1

Doder je ovom prilikom izjavio da na području trebinjskog sela Velja gora kuće i ljudi nisu ugroženi, već je najveći problem sa putnim komunikacijama sa gradom,. On je dodao da je bilo indicija da se ovaj put podigne i izmjesti, ali to nije bilo izvodljivo, te da će morati naći neko drugo i dugoročnije rješenje. 

"Generalna situacija u čitavoj Republici Srpskoj je stabilna što se tiče poplava i generalno stanje se može ocjeniti kao zadovoljavajuče, iz razloga što su sve rijeke u opadanju, a takvoj situaciji je u mnogome zaslužna koordinacija Hidro-elektrana, koje su na vrijeme počele da ispuštaju vodu, a sa kojima smo u prethodnom periodu imali odličnu saradnju. U Popovom polju takođe nijedna kuća nije ugrožena. Imamo slučaj sa selom Orašje u kojem je dio puta poplavljen, ali postoji drugi put preko Federacije kojim mještani mogu da saobraćaju", rekao je danas u Trebinju direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milimir Doder.