230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Stopirani radovi na poslovno-stambenom kompleksu "Agrokop"

Gradilište poslovno-stambenog kompleksa "Agrokop" u Trebinju ponovo je prazno, pošto je bijeljinska firma "MD Perić kompani" krajem prošle sedmice povukla svoje radnike i mašine!

130320-agrokop

Kako Press RS nezvanično saznaje, Bijeljinci su odlučili da izađu iz posla jer su nezadovoljni novčanom podrškom investitora, zvorničkog preduzeća "Plants global INC", koje je u septembru prošle godine preuzelo obaveze trebinjskog "Neimarstva".

U firmi "MD Perić kompani" nisu želeli da nam kažu razloge zbog kojih su odlučili da prekinu sa radovima. "Ne mogu ništa da kažem. Nisam ovlašten da dajem bilo kakve izjave u vezi sa radovima u Trebinju", bio je kratak odgovor iz kompanije "Perić".

Član glavnog odbora Udruženja kupaca stanova Zlatko Kljunak kaže da radovi nisu stali, odnosno da se radi o nesporazumu između investitora i izvođača.

- Prisustvovao sam sastanku investitora i izvođača. "Perić kompani" unapred traži novac za nastavak radova, to im nije odobreno i zbog toga su samo privremeno prekinuti radovi.

U toku ove sedmice biće poznato da li će se nastaviti saradnja između ove dve firme ili će investitor angažovati neko drugo preduzeće.

Gradnju poslovno-stambenog kompleksa "Agrokop" započelo je u septembru 2008. godine trebinjsko preduzeće "Neimarstvo", a prekinuti su četiri meseca kasnije, iako je unapred bilo otkupljen 101 stan.

U septembru 2012. godine, preduzeće iz Trebinja, čiji je većinski vlasnik Mato Uljarević, dogovorilo je nastavak radova sa firmom "Plants global INC", koja je preuzela pomenute obaveze, a zauzvrat dobila dozvolu za izgradnju dodatnih pet hiljada stambenih kvadrata, što je trebalo biti dovoljno za namirivanje svih ulaganje, ali i za zaradu.

Firma "Plants global" objekat sa 219 stanova trebalo je da završi do septembra 2013. godine. Posle toga, "Neimarstvo" je izašlo iz posla, a direktor Radovan Traparić sada nema detaljne informacije zbog čega je sve stalo po drugi put. (Press RS)