230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Forum za bezbjednost: Pojačati kontrolu ugostiteljskih objekata

Na današnjem sastanku Foruma za bezbjednost zajednice konstatovano je da je stanje javnog reda i mira u opštini Nevesinje dobro iako je u prošloj godini broj prekršaja u ugostiteljskim objektima povećan za 60 %.

130405-forum Dogovoreno je da se pojača kontrola radnog vremena ugostiteljskih objekata i da se zajedničkim aktivnostima policije, lokalne uprave i javnih ustanova spriječe pojave maloljetničke delikvencije.

Zamjenik komandira Policijske stanice Nevesinje Siniša Laketa naglasio je da cilj policije nije represivno djelovanje dokle god postoje druge metode za obezbjeđenje javnog reda i mira i bezbjednosti građana.
– Inicirali smo ovu sjednicu Foruma kako bi u saradnji sa opštinskim institucijama i ustanovama osujetili sve negativne pojave koje mogu narušiti bezbjednosnu sliku opštine – istakao je Laketa. On je prezentovao statističke podatke koji ukazuju da je prošle godine povećan broj prekršaja u ugostiteljskim objektima kao što su tuče, vrijeđanja i ometanja državnih organa, ali je ipak dodao da to nije toliko izraženo kao u drugim opštinama istočne Hercegovine i Republike Srpske.
Predsjednik SO Nevesinje Jovan Vasiljević pohvalio je rad nevesinjske policije podsjećajući da su nedavno presječena dva kanala prevoza opojnih droga kroz opštinu.On je ocijenio da se radno vrijeme ugostiteljskih objekata uglavnom poštuje, ali je ipak predložio da se sa ugostiteljima održi sastanak na kojem bi se ukazalo na zakonske odredbe zabrane točenja alkohola maloljetnim licima.

Direktori nevesinjske osnovne i srednje škole Milan Bejatović i Vukan Bratić naglasili su da završetak školske godine i proslave matura zahtijevaju posebnu pažnju policije, ali i roditelja i svih građana.
Načelnik Komunalne policije Milovan Cvijetić podsjetio je da su u proceduri zakonske izmjene o nadležnostima i ovlašćenjima komunalne policije koje bi trebalo da omoguće efikasnije sankcionisanje onih koji krše zakonske propise.
Forum za bezbjednost zajednice formiran je 2006.godine i da sada je dao zavidan doprinos u očuvanju visokog nivoa bezbjednosti u opštini Nevesinje.
(Radio Nevesinje)