230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Kreće jedinstvena futsal liga u BIH

Na sjednici Komiteta za futsal, na kojoj su osim članova Komiteta sudjelovali i članovi Tehničkog komiteta Pirić Denijel i Jaha Murat, te Generalni sekretar Jasmin Baković dogovoreno je da jedinstvena liga u futsalu startuje već ove godine.

120808-futsali02

Liga bi trebala brojati 10 klubova, po plasmanu iz entitetskih liga, po formuli 6 iz NSFBiH i 4 iz FSRS. Po svemu sudeći, prvo Futsal prvenstvo u organizaciji NFSBiH će sačinjavati: Centar, Brotnjo, Comunicare, Kaskada, Karaka, Mostar SG, Tango, Leotar, Sokrates i Ćelinac. Umjesto dvije posljednje plasirane ekipe ligu će popunjavati prvaci entitetskih liga, koje bi trebale biti organizovane u bar dva nivoa, prvi kao jedinstven iz kojeg se upada direktno u Premijer ligu.

Kako stvari stoje entitetske lige bi startovale sa sljedećim ekipama.
Prva futsal liga NSFBiH: Banovići, Galaktikosi, BosnaKompred, Klanac, Seljak, Vjekoslav Arapović, Sofić ... ako se zbog odustajanja Drina prebaci u najniži rang osmog člana bi trebao dati bolji iz susreta četveroplasiranih ekipa Student-Bilj Mar
Prva futsal liga FSRS: Doboj, Glasinac, Nevesinje, Slavija, Ljubinje, Derventa, Kotor Varoš ... ako se zbog odustajanja Radnik prebaci u najniži rang osmog člana bi trebao dati bolji iz susreta četveroplasiranih ekipa Ugljevik-Banja Luka (Futsal balkan)