230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Zaplijenjeno još 43 pakovanja marihuane

Načelnik CJB Trebinje Dragan Nosović precizirao je danas na pres-konferenciji u Trebinju da su u nastavku akcije kodnog naziva "Mreža", policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje, prije dvije noći, 07.04.2013.godine, u mjestu Podvrsnik, opština Berkovići, u vozilu „Fiat", pronašli i oduzeli 39 pakovanja opojne droge marihuane.

130409-skank2

Navedeno vozilo se kretalo pravcem Ljubinje – Stolac, a vozilom je upravljalo lice sa inicijalima V.A., iz Trebinja. Lice se oglušilo na pokušaj zaustavljanja, ubrzo se udaljilo napustivši vozilo.

Iste večeri lišeno je slobode i lice sa inicilamia V.A., takođe iz Trebinja, koje je upravljalo vozilom „Džeta", zbog postojanja osnova sumnje da je bio saučesnik u vršenju krivičnog djela, odnosno da je imao ulogu tzv. „čistača". V.A. je lišen slobode u reonu Ljubomira, opština Trebinje.
Izvršen je pretres kuće, pomoćnih prostorija i vozila, koje su koristili osumnjičeni. Pretresom vozila, u vlasništvu B.A., iz Trebinja, pronađena su još četiri pakovanja opojne droge marihune. I B.A. je lišen slobode.
Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, iz člana 224.stav 2. Krivičnog zakona Republike Srpske V.A. i B.A. juče su predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Trebinje. Izvještajem je obuhvaćen i V.A., koji se trenutno nalazi u bjekstvu, i u toku su intezivne aktivnosti na njegovom lociranju i lišavanju slobode.

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje su, tokom ove godine, oduzeli oko 120 kilograma opojne droge marihuane, Izvještajima je obuhvaćeno ukupno 14 lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

CJB Trebinje će nastaviti aktivnosti na sprječavanju i rješavanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droga kroz operativnu akciju „Mreža 2013".

130409-skank1

130409-skank3