230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ambasadorka Njemačke u posjeti Trebinju

Gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, primio je danas Njenu ekselenciju, ambasadorku Savezne Republike Njemačke, gospođu Urlike Knots.

130410-merkel01 Vučurević je povodom sastanka izrazio zahvalnost i zadovoljstvo zbog posjete njemačke ambasadorke sa kojom je danas razgovarao o mogućnostima izgradnje kulturnog, a prije svega privrednog povezivanja sa Republikom Njemačkom.

“Ovo je uvodni sastanak na kome smo razgovarali o potrebama grada u svijetlu dobrih odnosa sa Njemačkom i to u privrednom, kulturnom i ekonomskom smislu. Ja sam zamolio gospođu ambasadorku da predstavi naše potencijale preko Privrednog odjeljenja Ambasade kako bi shodno interesu kapitala pronašli i zajednički interes za saradnju” – rekao je nakon sastanka Vučurević.

Ambasadorka Njemačke dala je pozitivnu ocjenu našem gradu i istakla da Trebinje ima veliki privredni i razvojni potencijal. Ona je rekla da će u okviru svojih ovlaštenja i preko Kancelarije delegacije Njemačke privrede, te Saveznog ministarstva za privredu, pokušati da predstavi mogućnost za saradnju i investiranje u Trebinju, odnosno da će nastojati da informiše privredne subjekte i potencijalne investitore iz Njemačke o pogodnostima koje Trebinje nudi. Međutim, Ambasadorka je također dodala da privredni razvoj podrazumjeva i razvoj investicione klime na kojoj treba raditi, odnosno da se u okviru države mora obezbijediti transparentnost i pravna sigurnost kako bi strani investitori prepoznali sve vrijednosti i pogodnosti za investiranje unutar BiH gradova i opština. Ona je dodala da, u tom smislu, entitetske vlasti moraju raditi sinhronizovano, bez obzira na političku podjeljenost. Ipak, kako ističe, ambasadorka je do sada stekla pozitivne utiske o sveukupnom angažmanu i interesovanju rukovodećih lica na lokalnim nivoima u BiH u okviru privrednog povezivanja i napretka.