230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Međunarodna policijska akcija „Šetač"

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Tužilaštva BiH provodi međunarodnu akciju kodnog naziva "Šetač" u kojoj učestvuju i policije Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

130412-akcija

Akcija je usmjerena na spječavanje ilegalne trgovine opojnim drogama u ove četiri zemlje, a s ciljem suzbijanja organizovane kriminalne grupe koja se bavila ovim aktivnostima.
Međunarodna istraga u ovoj akciji započela je još prije nekoliko mjeseci uz podrušku Regionalnog centra za sprvođenje zakona o jugoistočnoj Evropi (SELEC), a do sada slobode lišeno više od 50 lica koja se smatraju članovima organizovane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom narkoticima u regionu.
Zaplijenjeno je više od 350 kiliograma opojne droge skank i pola kilograma opojne droge heroin, kao i veća količina minsko-eksplozivnih sredstava i ilegalnog naoružanja.
U toku su pretresi na više lokacija na području Republike Srpske koje pripadnici MUP-a RS vrše uz asistenciju službenika SIPA-e, a uz podršku Okružnog tužilaštva Trebinje i asistenciju Sipe. (MUPS RS)