230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Čarobna posjeta megakruzeru (foto+video)

Predstavnici trebinjskih medija u Dubroniku su danas u aranžmanu FRIEND TRAVELA boravili u superluksuznom megakruzeru MSC Divina u vlasništvu italijnsko-švajcarske korporacije Mediteran šiping.

130412-divina61

U okviru predstojeće turističke sezone turistička agencija "Friend Travel" iz našeg grada danas je predstavila izuzetnu ljetnju ponudu.

Osmodnevno krstarenje na ovom plovećem gradu košta 865 KM. Treba napomenuti da je aranžman za osobe mlađe od 17 godina gratis.

POGLEDAJTE CJELOKUPNU PONUDU OVDE ITALIJA_GRČKA_TURSKA

Kruzer kreće iz Dubrovnika i plovi na relaciji Dubrovnik, Venecija, Bari, Katakolon/Olimpija, Izmir, Istanbul. Ova tura aktuelna je od 5. aprila i trajaće do 25. oktobra 2013. godine.

Predstavnike medija ugostila je izuzetno ljubazna MCS agentica Darija Semiz. Svi mi koji smo danas imali priliku da boravimo na ovom ekskluzivnom kruzeru mogli smo da se uvjerimo da sve na ovom brodu funksioniše po najvišim svjetskim standardima. Najbolja preporuka za ovaj kruzer je sam kruzer što možete vidjeti na našim fotografijama koje govore više od hiljadu riječi.

Kuriozitet ovog broda, između ostalog, je to što je diva svjetskog klasa Sofija Loren, inače Kuma MSC flote, dizajnirala kraljevski apartman, najluksuznije prostorije ovog broda. Upravo to je razlog što su na ovom kruzeru  boravile mnoge ličnosti iz svijeta slavnih i uspješnih.

MSC Divina - Ploveći grad

Mnogobrojna posada zadužena je za besprijekorno funkcionisanje hotelskog odjeljenja broda, koji pored stotina putničkih kabina i apartmana, čini i nekoliko restorana, čitav niz barova i kafića, šoping centar, pet bazena, teatar sa 1.600 sjedišta, kazino, spa-centar, 4D kino, simulator Formule 1, te pregršt teretana igraonica i drugih zabavnih sadržaja.

BROD OD 59.400 KONJSKIH SNAGA
BROD ima dizel-električni pogonski sistem koji čini pet agregata ukupne snage od oko 97.000 konja. Veliki dio te snage ide na potrebe snabdjevanja strujom mnogobrojnih sadržaja na "MSC Divini", tako da na dva fiksna propelera prečnika šest metara, dolazi 59.400 konjskih snaga. To je dovoljno da se ogromni kruzer morem kreće impozantnom maksimalnom brzinom od blizu 24 čvora, dnevno trošeći 273,6 tona nafte.