230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Održana prezentacija za profesore engleskog jezika - "Kontinuirani profesionalni razvoj"

Profesori engleskog jezika iz regije Istočna Hercegovina družili su se ovog vikenda sa kolegama iz Udruženja profesora engleskog jezika iz Tuzlanskog kantona UPEJ (The Tuzla English Teachers' Association - TETA).

130414-teta2 U Narodnoj biblioteci Trebinje, u organizaciji Američkog kutka, za sve zainteresovane profesore održana je prezentacija pod nazivom "Kontinuirani profesionalni razvoj" kojom je ovo udruženje predstavilo svoj dosadašnji rad i čiji je cilj ostvarivanje saradnje profesora engleskog jezika iz svih regija Bosne i Hercegovine.
Ove godine TETA organizuje prvu međunarodnu konferenciju za profesore engleskog jezika u Bosni i Hercegovini, 15. i 16.juna u Tuzli. Tema konferencije je "Izazovi u učionici profesora engleskog jezika". Cilj konferencije je povezati se sa kolegama profesorima širom zemlje, pozvati ih, omogućiti im dolazak na konferenciju, na kojoj bi se postavili temelji za organizovanje strukovnog udruženja na nivou Bosne i Hercegovine.

130414-teta1
TETA je osnovana 2011. godine kao rezultat rada profesora entuzijasta. Do sada su organizovali četiri seminara za profesore engleskog jezika na kojima je bilo prisutno prosječno 120 učesnika, obrađeno je oko 30 različitih tema iz metodike nastave kao i onih vezanih za samu važnost kontinuiranog profesionalnog razvoja.