230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Prvi bod u istoriji za Leotar na Koševu

U posljednjem susretu 22. kola BH Telecom Premijer lige Leotar je po prvi put u istoriji osvojio bod na Koševu.

130414-kosevo

 

Duel Sarajeva i Leotara nije opravdao očekivanja, a isti će ostati upamćen po prekidu od pola sata. Naime, početak drugog dijela kasnio je pola sata zbog toga što je na tribini gdje se nalaze navijači Sarajeva bio postavljen transparent na kojem je stajalo "Armija R. BiH".

No, vratimo se fudbalu, u kojem ruku na srce danas niko nije mogao uživati. Bordo momčad je krenula dosta ofanzivno, no prvi prijeti Leotar i to preko Filipovića koji šutira iz slobodnjaka, ali malo pored gola.

Dva minuta kasnije Suljić je dobro prošao po desnoj strani, ali loše šutira pa Rajić lako brani.

U 32. minuti najbolja prilika za bordo momčad, ali Haurdić i malo zatim Todorović, nisu na visini zadatka.

Do pred sami kraj drugog dijela ništa vrijedno pomena nije se dešavalo, a onda je u 85. minuti Filipović iz slobodnjaka šutirao, ali lopta pogađa prečku gola Sarajeva. Minut prije kraja Zlatković je šutirao, ali je golman Leotara bio siguran.

Sve u svemu, loša fudbalska predstava u kojoj je 0:0 možda i najrealniji.

Trener Leotara Vladimir Gačinović itekako je bio zadovoljan remijem i bodom osvojenim na Koševu, u duelu protiv Sarajeva.
"Drago mi je das mo napokon prekinuli tu neugodnu tradiciju. Znam da nam je ovo prvi bod osvojen na gostovanju kod Sarajeva. Ipak, nismo došli da se branimo, došli smo da se nadigravamo, i mislim das mo to i uspjeli", kazao je strateg Trebinjaca Vladimir Gačinović, dodavši:

"Inače ove sezone moja ekipa igra vrlo dobro, pogotovo na gostovanjima. Od jedanaest gostovanja koliko smo odigrali u dosadašnjem dijelu prvenstva sa čak osam smo se vratili sa osvojenim bodovima".

SASTAVI:
SARAJEVO: Bandović, Hadžić, Todorović, Tatomirović, Džakmić, Osmanagić, Tadejević, Zlatković, Čomor, Suljić.
LEOTAR: Rajić, Prebiračević, Andrić, Šaraba, Grubješić, Milović, Stojčev, Janković, Novaković, Filipović, G: Cimirot.

 

(Sportsport.ba)