230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Nastavak izgradnje „Agrokopa“ neizvjestan

Izgradnja Stambeno-poslovnog kompleksa „Agrokop" u centru Trebinja biće nastavljena ako Okružni privredni sud korporaciji investitoru „Plans global" omogući ulazak u posjed gradilišta, potvrdio je novinarima danas u Trebinju direktor ove korporacije Slavko Zekić.

121029-agrokop1

Odluka o ulasku u posjed biće donesena u petak, 19. aprila.

Ovo je potvrđeno nakon ročišta po tužbi „Plans global" protiv dosadašnjeg izvođača radova i koinvestitora, građevinskog preduzeća „MD Perić", koje i pored obustave saradnje i prekida radova odbija da izmjesti mehanizaciju sa gradilišta.

Zekić kaže da je novac za nastavak gradnje obezbijeđen, a da je dogovoreno da radove preuzme konzorcijum od četiri građevinska preduzeća koja će, kako kaže, narednih dana ući u gradilište ako Okružni privredni sud pozitivno odgovori na njihovu tužbu.

„Iako smo po uloženim sredstvima mi vlasnici objekta, građevinske dozvole i zemljišta, dovedeni smo u pat poziciju jer nam je blokiran pristup gradilištu, zbog čega ne možemo da nastavimo radove sa drugim izvođačima", rekao je Zekić.

On je pojasnio da je do raskida saradnje sa firmom „MD Perić" došlo jer ovo preduzeće nije ispunjavalo svoje obaveze iz partnerskog ugovora i napravilo je dug prema investitoru u iznosu od 1,2 miliona KM.

Advokat preduzeća „MD Perić" nije želio da komentariše današnje ročište, kao ni vlasnici stanova Stambeno-poslovnog kompleksa „Agrokop", koji su zauzeli stav da neće davati izjave za javnost dok sud ne donese odluku.

Trebinjska firma „Neimarstvo" je 2007. godine počela izgradnju kompleksa od 200 stanova i poslovnih prostora, ali su radovi obustavljeni 2008. godine. Preduzeće „Plans global" iz Zvornika je u oktobru prošle godine nastavilo radove na objektu, a planirano je da zgrada bude završena do kraja ove godine.

Radovi su ponovo obustavljeni prije mjesec dana. Srna