230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

FK Leotar kažnjen sa 2.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici sa Olimpikom

Disciplinska komisija NS/FS BiH pod predsjedavanjem Meha Alibašića na sjednici održanoj danas u Sarajevu, rješavala je disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti, te je donijela nekoliko odluka.

130416-leo1

Leotar je kažnjen sa 2.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Olimpica, odnosno zbog upotrebe pirotehničkih sredstava.  Odluka o utakmici Sarajevo - Leotar, koja je u nedjelju prekinuta jer su domaći navijači postavili transparent na kojem je pisalo "Armija R.BiH", bit će donešena na sljedećem zasjedanju Disciplinske komisije.

Sa ovih 2.000 KM i dodatnih 2.500 sa kojima je kažnjen prošle sedmice, Leotar je mogao da riješi nekoliko gorućih problema. Ovo je ujedno i opomena navijačima da u svom navijanju ne koriste pirotehniku i "političke" parole, jer i pored najbolje volje, klubu naprave štetu.

Kada je u pitanju utamica 20. kola BHT Premijer lige BiH između Slavije i Željezničara, a na kojoj su domaći navijači postavili transparent na kojem je pisalo "Vojska Republike Srpske", nije donesena odluka. Zatražene su izjave službenih lica vezano za taj transparent.

Borac je zbog neprimjerenog skandiranja navijača na utakmici sa Čelikom kažnjen sa 1.500 KM, dok su po 1.000 KM kazne dobili Željezničar i Zrinjski.

Tim s Grbavice zbog propusta u organizaciji i pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača, dok su Plemići kažnjeni zbog upotrebe pirotehnike navijača iz Mostara na utakmici 21. kola Premijer lige protiv Želje.

Stoper Plavih Velibor Vasilić dobio je dvije utakmice suspenzije zbog crvenog kartona u pomenutom susretu, a u redovima Čelika isto je prošao Anid Travančić, zbog isključenja u gostima kod Borca. Čak tri utakmice suspenzije dobio je igrač Gradine Ibrahim Škahić zbog isključenja u susretu Gradine i Travnika.