230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Još jedan uspjeh mladog informatičara Nikole Ninkovića

U organizaciji Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Republičko pedagoškog zavoda u Bijeljini proteklog vikenda je održano takmičenje iz Informatike na kojem je učestvovalo 22 učenika iz 13 škola iz Bijeljine, Gradiške, Prnjavora, Mrkonjić Grada, Gacka, Vlasenice, Trebinja, Modriče, Banja Luke, Istočne Ilidže i Foče.

130422-nikola1

Učenik Srednje Tehničke škole iz Trebinja Nikola Ninković je osvajanjem trećeg mjesta ostvario pravo učešća na Državnom takmičenju iz Informatike koje će narednog vikenda biti održano u Sarajevu. Ovim fantastičnim rezultatom Nikola Ninković je još jednom potvrdio svoj izuzetni talenat. Posebno priznanje dobio je i profesor Srednje Tehničke škole dipl. ing. Nebojša Bovan mentor učenika Ninkovića.

Najuspješniji u rješavanju postavljenih zadataka su bili:

  1. Slobodan Đunić Elektrotehnička škola "Nikola Tesla" Banja Luka
  2. Dragutin Marjanović Tehnička škola "Mihajlo Pupin" Bijeljina
  3. Nikola Ninković Tehnička škola Trebinje
  4. Miloš Radić Tehnička škola "Mihajlo Pupin" Bijeljina

Pored ova četiri učenika, još jedanaest takmičara sa najboljim rezultatima se plasiralo na Državno takmičenje iz informatike Bosne i Hercegovine. 

130422-info1

Slobomir P Univerzitet je bio domaćin ovog takmičenja. „Ovo je prvi put da smo domaćini takmičenja ovog tipa, i zaista nam je drago što nam je Pedagoški zavod RS ukazao povjerenje, a naročito zbog toga sto smo ugostili najbolje učenike iz Republike Srpske. Mi smo željeli da upoznamo najbolje učenike i da kroz organizaciju ovog takmičenja pokažemo da imamo najkvalitetnije kadrove od kojih oni mogu mnogo da nauče.", kaže dekan Fakulteta za informacione tehnologije, doc. dr Đorđe Babić.

„Pobjednici će dobiti priliku da budu učesnici na državnom takmičenju. Takođe, Slobomir P Univerzitet je pripremio vrijedne nagrade u vidu umanjenja školarina za one koji se upišu na Fakultet za informacione tehnologije ovog Univerziteta. Ali, podsjećamo, najveća nagrada ovih takmičenja jeste znanje koje učenici steknu i koje će im pomoći u daljim profesionalnim karijerama.", ocjenio je Milko Babić iz Republičkog Pedagoškog zavoda Republike Srpske.
Na osnovu dosadašnje saradnje Slobomir P Univerziteta i Republičkog pedagoškog zavoda dogovoreno je da tehnički organizator i domaćin takmičenja bude Fakultet za informacione tehnologije Slobomir P Univerziteta. Tim ovog fakulteta je učestvovao u pripremi zadataka, obezbjedio softver za takmičenje, prostorne uslove i učestvovao u radu komisije za pregledanje učeničkih radova