230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Leotar i Velež bez golova

Leotar i Velež su u okviru 23. kola BHT Premijer lige BiH odigrali utakmicu bez golova. Najljepši utisak sa ove utakmice je svakako pravi fudbalski ambijent.

130422-leovelez3 Police su ponovo kao nekada bile pune, preko 2000 gledalca, lijepo vrijeme i direktan prenos doprinjeli su spektaklu. Međutim, igrači su ostali dužni gledaocima i na stadionu i pored malih ekrana. U redovima Leotara se osjetio izostanak čak trojice prvotimaca: golmana Nenada Rajića, te Gojka Cimirota i Dejana Jankovića.

Dok u BiH strijepe od gostujućih navijača, u Trebinju se desila scena koja nije nikada na ovim prostorima. Na samom početku utakmice grupa navijača Veleža je uvedena na stadion preko tribine na kojoj se nalaze navijači Leotara. Iako se strahovalo od izbijanja sukoba između navijačkih grupa, „Rođeni" su dočekani aplauzima sa Zapada i pjesmom „Tigrova" sa istoka. Sve to pred TV kamerama, za primjer svima u BiH, pogotovo jer se poslijednjih dana oko Leotara stvarala ružna atmosfera. Fudbalsko Trebinje je pokazalo pravo lice.

130422-leovelez1
Što se tiče igre u prvom dijelu nije bilo mnogo toga lijepog. U 7. minutu Miloš Stojčev je izveo korner, a Borivoje Filipović kasni. U 13. minutu Nikola Grubješić se našao u šesnaestercu Veleža, ali loptu isred njega izbija Anel Hebibović. I to bi bilo sve od šansi vrijednih novinarskih bilježnica.
Ni u drugom poluvrmenu slika se nije mnog promijenila. Leotar je pokušavao da dođe do gola Veleža, dok gosti za 90 minuta nisu uputili udarac ka golu domaćina. U 47. minut Borivoje FIlipović je asistirao za Nikolu Grubješića, čiji šut brani Senedin Oštraković. Četiri minut akasnije, Grubješić je promašio novu priliku za Leotar, a asistirao mu je Miloš Stojčev. U 71. minut Borivoje FIlipović je izveo korner, Zdravko Šaraba visoko skočio, dobro šutirao, ali je Oštraković bio na mjestu.

130422-leovelez2

Trener Leotara Vladimir Gaćinović je bio zadovoljan osvijenim bodom.
- Izuzetno teška utakmica za nas, rekao je nakon utakmice Vladimir Gaćinović trener Leotara. Na kraju "ništa-ništa", ali je bilo mnogo dešavanja na terena, prava "fudbalska tuča", mnogo duela. Iskren da budem nisam nezadovoljan rezultatom. Mi smo nastupili bez pet standardnih prvotimaca, pa smo i igru postavili tako da ne uživamo u toku utakmice, nego na njenom kraju. Mislim da smo zaslužili i tri boda, da je Grubješić realizovao jednu od 3-4 šanse, ali on zbog povrede nije trenirao 20 dana. Vidjelo seda mu je hvalio taj završni udarac, ali siguran sam da će Nikola to nadoknaditi u narednim utakmicama. Moram da kažem i da je Velež odlična ekipa, dobro se postavio, znao je šta traži u Trebinju i to je ostvario. Čestitam mojim momcima, zadovoljan sam rezultatom i što iz utakmice u utakmicu pokazuju da su bitan faktor u fudbalu BiH. Bitno je nešto upisivati pored našeg imena na tabeli. Volio bih da su to bila tri boda, ali i sa ovim bodom, sa obzirom na okolnosti sam prezadovoljan.

LEOTAR – VELEŽ 0:0 (0:0)
Trebinje – Stadion „Police". Gledalaca: 2000. Sudija: Emir Alečković (Sarajevo). Žuti kartoni: Filipović, Grubješić, Šaraba, Novaković, Stojčev (Leotar), Majkić (Velež).
LEOTAR: Kukrika, Prebiračević, Andrić, Šaraba, Grubješić, Milović, Stojčev, M. Cimirot, Novaković, Filipović, Marinković (od 29. minuta Anđušić (od 77. minuta Danojević).
VELEŽ: Oštraković, Zvonić, Majkić, Kodro (od 52. minuta Serdarušić), Vladavić, Ćemalović (od 80. minuta Vidić), Hebibović, Šišić (OD 62. minuta Pliska ), Merzić, Zolj, Letić.
(FK Leotar)