230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinjski vinari briljirali na Novosadskom sajmu

Na Međunardonom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu eminentni trebinjski proizvođači vina i rakije "Petijević", "Popovac", "Berak", "Sekulović" i "Dračevo" ostvarili su izuzetno vrijedne rezultate.

130427-vinari5

Pred stručnom komisijom Novosadskog sajma našla su se 173 proizvoda, 76 učesnika iz Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, BiH, Republike Srpske i Srbije.

Podrum "Petijević" osvojio je tri nagrade i to bronzanu medalju za Vranac, te dvije srebrne medalje za Chardonnay i rakiju Travaricu. Podrum "Berak" osvojio je srebrnu medalju za Žilavku.

Vinarija "Dračevo" osvojila je bronzanu medalju za Vranac. Podrum "Popovac" osvojio je tri nagrade i to dvije srebrne za Vranac i rakiju Lozu i bronzanu medalju za Žilavku. Podrum "Sekulović" osvojio je tri nagrade i to dvije srebrne za Merlo i Žilavku i bronzanu medalju za Chardonnay.

Proizvodnjom vina i rakije izuzetnog kvaliteta trebinjski vinari su po ko zna koji put u najljepšem svijetlu predstavili naš grad. Vinari nam pokazuju da Trebinje i na ovaj način postaje nezaobilazna turistička destinacija, što dokazuje i sve veća posjećenost vinarijama na području našeg grada. Može se slobodno reći da Vinski turizam postaje ozbiljna turistička atrakcija u gradu na Trebišnjici. 

Kao potvrdu izuzetnog kvaliteta Vinara i Rakijara Trebinja i sam Grad Trebinje dobio je Počasnu povelju za kvalitet ocjenjenih vina, voćnih rakija i jakih alkoholnih pića Novosadskog sajma "VINARI I RAKIJARI TREBINJA".

Pored ovih priznanja, Trebinjci su se prethodnih dana na pomenutom sajmu okitili sa još sedam zlatnih medalja i poveljom koje su osvojili pčelari Radivoje Maksimović i Slobodan Barzut, kao i Velikom zlatnom medaljom gazdinstvu Vlačić za proizvode od smokava.