230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Održan Susret Trebinjaca Skandinavije 2013

Miki, Damir, Igor, Baka i Adi

U subotu je u Geteborgu u Švedskoj održan Susret Trebinjaca Skandinavije 2013. Jedanaestu godinu za redom na istom mjestu u isto vrijeme se sastaju Trebinjci koji žive u Švedskoj, Skandinaviji i šire, da se sretnu stari i novi prijatelji, poznanici, komšije, rodbina i drugi.

Zadnja subota u aprilu je dan kada iz raznih pravaca Trebinjci zapute u Geteborg na ovo veliko druženje. Organizator je udruženje Trebinje iz Geteborga a posjetioci skupa su Trebinjci iz bliza i iz daleka. Po danu se održava turnir u malom fudbalu a ekipe su nazvane po Trebinjskim naseljima ili dijelovima grada. Ovogodišnji pobjednik je ekipa Pridvorci. 

Ovakav susret ne bi mogao proći bez jedne fešte koja počinje predveče a traje do kasno u noć. Ove godine su kao specijalni gosti iz Trebinja nastupili Baka & Igor i Adi & Miki. Muzička avantura je počela već u Trebinju kada su se muzičari sastali i krenuli na zajednički put. Pjevalo se i u autu i u avionu. 

Sam doček na aerodromu je bio u duhu Trebinjske šuplje pa je raspjevana ekipa dočekana sa parolama "Sini munjo i pokaži svima da nas ovdje iz Trebinja ima" te "Nema raja bez našega kraja, ni miline bez Hercegovine".

Doček na aerodromu

Adi & Miki su noć prije nastupili na Balkan Rock Partyju u jednom malenom restoranu u Geteborgu pred publikom koja dolazi iz svih krajeva bivše Jugoslavije. Oduševljenje je bilo obostranom, publika se oduševila muzikom, a muzika publikom. I na taj nastup je došla grupa Trebinjaca na zagrijavanje pred sutrašnju "veliku" feštu. Redali su se hitovi Azre, Parnog Valjka, Gibonnija, Miladina Šobića i drugih ali se ni tu nije zaboravilo Trebinje ni Trebinjci koji su stajali u prvom redu pa je otpjevana i jedna pjesma o Trebinju koju je napisao Boris Rebac a na uporno insistiranje Trebinjaca je na kraju odsvirana i Luki Lu.

Baka & Igor Planjanin su stari vukovi što se tiče Susreta Trebinjaca Skandinavije. Već su nastupali par puta i publika ih obožava. Na sceni im se pridružio i Damir Busuladžić koji je osim što je i sam izveo par pjesama, svirao i klarinet i harmoniku. Bakina pjesma o Trebinju Voljeni grade direktno pogađa u srce nostalgičnih Trebinjaca, pa je Baka morao da je izvede dva puta kako bi ispunio duše publike. Baka je doveo atmosferu do usijanja nižući stare hitove jedan za drugim a kada su mu se na sceni pridružili i Adi & Miki, doživljaj je bio potpun. Ekstaza! Pet Trebinjaca na sceni pjevaju zajedno kao jedan a publika nije zaostajala ni malo nego samo dodatno pojačavala štimung.