230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

MALE STVARI - VELIKI REZULTATI

„ONE SU HTJELE NEŠTO SASVIM DRUGO" najbolja je predstava u cjelini na tek završenom omladinskom festivalu BiH u Travniku.

130429-ksms U Travniku čitanjem odluke žirija završen je 11. Festival srednjoškolskog teatra BiH. Izvedeno je 12 izabranih predstava koje su otvorile mnoštvo tema i problema koji muče mladu generaciju u vremenu koje žive. Zapažen je izuzetan umjetnički napredak svih grupa i ansambala, što jasno ukazuje na kontinuiran rad i stalnu edukaciju. U okviru festivalskog programa, izveden je poseban blok forum predstava nastalih u okviru projekta "Možeš ti to!", što je zapravo predstavljalo festival u festivalu. Sve to je uticalo i na odluku žirija, koji je radio u sastavu: Zlata Imamović, predsjednik Mirko Adžaip, član i Armin Hadžimusić, član.

Nakon odgledanih predstava žiri je donio odluku da se dodjele slijedeće nagrade:

1. Nagrada za predstavu u cjelini dodjeljuje se predstavi „One su htjele nešto sasvim drugo" Kulturne scene Male stvari Trebinje.
2. Nagrada za umjetničko-pedagoško vođstvo dodjeljuje se Seadu Đuliću za rad na Forum predstavama o inkluziji Roma iz Bijeljine, Kaknja i Viteza;
3. Nagrada za ansambl igru dodjeljuje se predstavi „Ujež" JU KŠC „Sveti Franjo" Opća gimnazija, Tuzla;
4. Nagrada za scenski pokret dodjeljuje se predstavi „Udarci i osmijeh" Poetskog teatra mladih „Juventa", Sarajevo;
5. Nagrada za originalni dramski tekst dodjeljuje se Tariku Džiniću i Emiru Beganoviću za tekst „To rade" u izvedbi KUD „Adem Alić", dramski studio Gračanica.
6. Nagrada za radost igre dodjeljuje se predstavi „Nije Shakespeare, ali jeste Romeo i Julija" Omladinskog studija Mostarskog teatra mladih 1974;
7. Nagrada za originalno korištenje dramsko-teatarskog izražaja dodjeljuje se predstavi „Aska i vuk" Pozorišta Travnik i
8. Nagrada za originalnu ideju dodjeljuje se predstavi „Zašto je Kanter stigao u grad?" Teatra mladih Goražde;

Te sljedeće pohvale:

1. Elviri Džafić za glumačku kreaciju u predstavi „Stilske vježbe" Theatar art Sanski Most;
2. Tanji Blagoičević za glumačku kreaciju u predstavi „Stari dobri sok od ruže" Dramske grupe Medicinske škole Doboj, i
3. Amini Agović i Nedimu Džinović za partnersku igru u predstavi „Udarci i osmijeh" Poetskog teatra mladih „Juventa", Sarajevo.