230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Prijem za uspješne učenike

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević upriličio je danas prijem za učenike koji su u proteklom periodu ostvarili izuzetne uspjehe iz više oblasti.

130508-djeca01

Mladi učenici OŠ "Sveti Vasilije Ostroški" iz Trebinja su osvojili prvo mjesto u III Sezoni popularnog dječijeg kviza "Kvizolog" koji je održan u Banja Luci. U "Kvizologu", koji se emituje na RTRS-u, takmičenje su počele 32 najbolje škole u Republici Srpkoj, koje je izabralo Ministarstvo prosvjete i kulture. Takmičari su svoje vještine, znanje i spretnost pokazali u pet igara: "Veliki odmor", "Sudoku", "Mozgalica", "Mućni glavom" i "Upoznajmo Republiku Srpsku".

"Ponosni smo na učenike, nastavnike i profesore koji su svojim znanjem, talentom i radom na najbolji način predstavili naš grad", istakao je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević.  

Izuzetne uspjehe u oblasti informatike postigao je Nikola Ninković učenik III razreda Srednje Tehničke škole iz Trebinja, kome je gradonačelnik Trebinja obećao podršku u daljnjem radu i obrazovanju.

Ninković je nedavno osvojio prvo mjesto iz oblasti Programiranje sa osvojenih maksimalnih 100 bodova. Osvajanjem trećeg mjesta na Republičkom takmičenju iz Informatike ostvario je pravo učešća na Državnom takmičenju iz ove oblasti, te još jednom potvrdio svoj izuzetni talenat. Posebno priznanje dobio je i profesor Srednje Tehničke škole dipl. ing. Nebojša Bovan mentor učenika Ninkovića.