230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

CJB Trebinje - Apel biciklistima, vozačima mopeda i motociklistima

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje, s ciljem prevencije saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju biciklisti, vozači mopeda i motociklisti, dio svojih preventivno-reperesivnih aktivinsti od 15. aprila usmeraviju na navedne kategorije učesnika u saobraćaju.

130509-skuter1

U proteklih 20 dana policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje sankcionisali su 18 vozača mopeda i motocikala.

U prva tri mjeseca ove godine, na području CJB Trebinje, evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao motociklista.
Najčešći uzroci saobraćajnih nezogda u kojima učestvuju mopedi i motocikli su neprilagođena brzina i radnje sa vozilom.

S obzirom na vremenske uslove i povećano prisustvo ovih kategorija u saobraćaju apelujemo da koriste zaštitne kacige i poštuju saobraćajnu signalizaciju, da zbog bolje uočljivosti sa prvim sumrakom koriste svjetloodbojni prsluk, a sve s ciljem izbjegavanja neželjenih posljedica odnosno izbjegavanja mogućnosti ugrožavanja svog i života ostalih učesnika u saobraćaju.

Policijski službenici CJB Trebinje će, u narednom periodu, svoje aktivnosti usmjeriti na kontrolu i sankcionisanje prekršaja u skladu sa zakonskim propisima.

(foto: arhiva)