230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Danka Ilić iz Gacka pobjednica Đurđevdanskog festivala

Danka Ilić iz Gacka sa pjesmom " Svijet je savršen" osvojila je najviše glasova žirija i publike (1.597 od ukupno 3.943 SMS poruka građana) i ona putuje u Diznilend. Pobjedniku pripada nagrada od hiljadu KM , a RTRS će snimiti i spot pobjedničke pjesme.

130513-danka1

Dugo iščekivano veliko finale "Budi zvijezda Đurđevdanskog festivala 2013" održano je sinoć u SD Borik u Banjaluci. Publici se, nakon višemjesečnih priprema predstavilo 10 finalista.

Trostruko slavlje je te večeri imala Danka Ilić iz Gacka. Ona je "najbolji izvođač" Festivala za 2013. godinu po ocjeni stručnog žirija i to sa kompozicijom
"Svijet je savršen".

Pored glavne, najveće nagrade za izvođača, kompozicija "Svijet je savršen" je odnijela i nagradu za najbolju kompoziciju i time kompozitoru Borisu Glišiću obezbijedila ček u vrijednosti od 2 000 KM.

Žiri u sastavu: Maja Tatić, Marija Šestić, Mladen Matović i Boris Milanović izabrao je ovu kompoziciju između deset koje su predstavljene u finalu.

Takođe, ono što je izazvalo opštu radost navijača koji su stigli iz Gacka je nagrada publike koju je, zasluženo, osvojila Danka Ilić. Publika je SMS porukama glasala za svog favorita, i time Danki omogućila nagradu - putovanje u Diznilend.

Finalisti Festivala bili su: Amna Alajbegović (Bijeljina), Valentina Mec (Bijeljina), Danka Ilić (Gacko), David Bojić (Banjaluka), Ema Trkulja (Banjaluka), Irina Subašić (Banjaluka), Irma Hajdić (Brčko), Mia Malešević (Banjaluka), Nikolina Đekanović (Banjaluka) i Stefan Lopandić (Banjaluka).

U revijalnom dijelu Festivala nastupili su Kristina i Lukijan Ivanović, Aleksandra i Teodora Bjelanović i Jovana Raljić.

Naši voditeljski parovi, Kristina i Drago, te Bojana i Ognjen, bili su odlični i na nivou zadatka, a sve izvođače pratio je plesni klub Siti -džez, iz Banjaluke. Direktan prenos velikog finala Festivala pratili su gledaoci i slušaoci Radio Televizije Republike Srpske.

130512-ilic1

130512-ilic2
Na finalnom takmičenju "Budi zvijezda Đurđevdanskog festivala" učestovalo je deset finalista koji su prošli audicije u gradovima Republike Srpske.

130513-danka01

130513-danka02
Generalni sponzor 20-og jubilarnog Đurđevdanskog festivala i ove godine je Hipo Alpe Adria Banka, sponzor revijalnog dijela M-tel, a pokrovitelj Grad Banjaluka.

(RTRS)