230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

ŽRK Leotar uspješan u Doboju

Na gostovanju u Doboju rukometašice Leotara ostvarile su dobar rezultat vrativši se neporažene nakon odigrane utakmice 12 kola Prve lige RS.

130211-rukometasice1 Ekipa ŽRK Doboja, iako trenutno nema povoljan plasman u prvenstvu, jeste kvalitetan i tradicionalno neugodan protivnik, tako da bod osvojen iz ovog susreta ima posebnu težinu.
U prisustvu oko 300 bučnih gledalaca viđena je prava prvenstvena utakmica u kojoj su oba sastava, obzirom da se radi o veoma mladim ekipama, igrala dinamičan rukomet na iznenađujuće visokom nivou.
Rezultatski gledano odigrana su dva slična poluvremena samo su akteri bili u različitim ulogama. U prvom dijelu, nakon blagog vođstva Leotara, domaće su uspjele da završe poluvrijeme u svoju korist rezultatom 12:10. Tu prednost su zadržale sve do 40 minuta kada je Leotar golom Sare Jegdić izjednačio na 16:16, a u 56 minutu pogotkom Dragane Boro prešao u vođstvo 20:19. Kada je bilo izvjesno da bi Leotar mogao odnijeti sva tri boda iz Doboja, par pogrešno donesenih odluka sudijskog para Vesne Ostojić - Šumatić i Vanje Simić, kao i nekorektne reakcije delegata susreta Srđana Jovića u 57 minutu, kada je sa nepravilno dodjeljenim tajm-autom već osvojenu loptu za Leotar pogrešno vratio u posjed domaćeg tima, omogućilo je Dobojkama da postignu dva vezana pogotka i pređu u vođstvo 22:21. U tim momentima čak je i domaća publika u gradu rukometa zvižducima pokazala revolt prema očitoj opstrukciji igre i na trenutak je izgledalo da će doći do prekida susreta usljed povlačenja Leotarove ekipe sa terena. Ipak, prevladali su sportski motivi pa su Leove djevojke nastavile igru i u poslednjem minutu golom Jovane Perotić izjednačile na 22:22. Čak su uspjele da se izbore i za poslednju šansu da postignu pogodak u zadnjih 10 sekundi, ali ih je pretekla sirena za kraj utakmice tako da je to bio i konačan rezultat.

Dvorana: SŠC Doboj. Sedmerci: Doboj 1(1), Leotar 5(4). Isključenja: Doboj: 20 min, Leotar: 8 min.
Diskvalifikacije: Doboj: Čabrić L. i Alvirović A. obje treće isključenje.

ŽRK Leotar je igrao u sledećem sastavu:
Gurović Ljubica, Zubac Ivana, Boro Dragana 10(3), Vukanović Nina 3, Mišković Teodora 3, Anđušić Anđela, Jegdić Sara 3, Perotić Jovana 1, Miliša Ivana, Sikimić Ivana 2(1), Šarenac Mirjana 9 odbrana, Sekerez Kristina, trener: Komnenović Zdravko.