230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Počinje sprovođenje projekta "Ne želim biti sjena!"

Udruženje građana "Kreativni centar – integracija, inkluzija, tolerancija" iz Trebinja počinje sa realizacijom projekta pod nazivom "Ne želim biti sjena!". Osnovni cilj ovoga projekata, bazira se na poboljšanju kvaliteta života osoba sa invaliditetom na teritoriji opštine Trebinje.

130514-kreativni

Pored osnovnog cilja, implementacija projekta "Ne želim biti sjena!" obuhvata razradu i odvijanje niza dopunskih ciljeva usmjerenih u istom pravcu, a koji će podrazumjevati slijedeće aktivnosti :

• infrastrukturno prilagođavnje i opremanje Olimpijskog bazena u Trebinju, što podrazumjeva postavljane hirdauličnog lifta za osobe sa invaliditetom i izgradnju pristupnih rampi,
• održavanje rehabilitaciono - plivačkih radionica za osobe sa invaliditetom, pod stručnim nadzorom,
• promovisanje prava i potreba lica sa invaliditetom i
• promocija načina ponašanja i stavova u ophođenju sa osobama sa invaliditetom kroz izradu edukativno-propagandnog materijala tj. Priručnika Uvod u inkluziju i Bontona ponašanja prema osobama sa invaliditetom!
Realizacijom projektnih aktivnost doprinijećemo povećanju inkluzije osoba s invaliditetom, kako bi i oni aktivno i ravnopravno učestvovali u društvenom životu zajednice, takođe, projektom ćemo uticati na povećanje motivacije kao i poboljšanje psiho-fizičkog stanja osoba sa invaliditetom.
Projekat je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u BiH a implementacija projektih aktivnosti je predviđena u trajanju od šest mjeseci.
Kreativni Centar ovim putem poziva sve zainteresovane građane koji na bilo koji način žele učestvovati u ovome projektu da se jave na sledeće kontakt telefone:
065/542-122 i 065/671-547 !

Kreativni Centar Tim