230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Austrijski privrednici u posjeti Hercegovini

Danas su u skupštini grada Trebinja sastanak održali predstavnici austrijske ambasade u BiH sa privrednicima Trebinja.

130514-austrijanci1

Trgovinski savjetnici austrijske ambasade posjetom našem gradu otpočeli su upoznavanje sa privrednim resursima istočne Hercegovine, a poslije Trebinja planirano je da posjete Mostar, Grude i Široki Brijeg. 

Cilj ove posjete je širenje i jačanje privredne saradnje između Austrije i BiH. Austrijske firme su prije svega zainteresovane za saradnju u oblasti energetike, turizma i poljoprivrede. Komercijalni savjetnik austrijske ambasade Sigmund Nemeti ističe da je Austrija upoznata sa privrednim resursima istočne Hercegovine, te da će naredni period iskoristiti za detaljnije upoznavanje sa privrednicima iz našeg grada. 

130514-austrijanci3

Nakon stastanka austrijska delegacija je posjetila "Elektroprivredu RS", Fabriku alata Trebinje i prehrambenu Industriju "Swisslion" Trebinje.

Današnjem sastanku prisustvovali su predstavnici sedam austrijskih kompanija "Christoph Group" (izgradnja industrijskih i energetskih postrojenja), "Bürkert Contromatic GesmbH" (vodeći svjetski proizvođač mjernih, upravljačkih i regulacionih sistema za tečnosti i gasove), "Ireene Innovative Renewable Energy" (projektovanje, instalacija, puštanje u rad i održavanje fotovoltaičkih postrojenja od 10 do 200 kWp), "JIPP IT" GmbH (razvoj softvera i usluge u informacionim tehnologijama), "Rail Cargo Austria" (logistika, kćerka firma austrijskih željeznica), "Ubimet" GmbH (jedna od vodećih meteoroloških firmi u srednjoj i istočnoj Evropi), te "WOMA" GmbH - visokotlačne pumpe.