230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Rajković ide u Kolumbiju

Plasmanom na 54. Međunarodnu matematičku olimpijadu koja će u drugoj polovini jula biti održana u Kolumbiji učenik Srednjoškolskog centra „Aleksa Šantić" iz Nevesinja Marko Rajković potvrdio je da su nevesinjski matematičari najbolji ambasadori svoga grada u svijetu.

150520-marko

Da podsjetimo Rajković je i prošle godine kao najmlađi takmičar BH tima skupa sa Vladimirom Ivkovićem bio učesnik matematičke olimpijade koja je održana u Argentini i za svoj nastup dobio je pohvalu, a ovo je nova prilika za još bolji rezultat.

Nevesinjski maturant učešće na najvećoj smotri matematičara izborio je proteklog vikenda u Visokom gdje je održano kvalifikaciono takmičenju na nivou BiH. U konkurenciji 43 takmičara iz 20 srednjih škola Rajković je imao drugi najbolji rezultat, pa će drugu godinu zaredom predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi.
Pored Marka Rajkovića u olimpijskom timu BiH biće još, Milica Đukić iz Prnjavora, Dejan Gvozdenac iz Banja Luke, Adnan Ibrić iz Lukavca, Abdulah Jašarević i Haris Brkić iz Sarajeva.

(Virtualna Hercegovina)