230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Tradicionalno obilježavanje maturske večeri u Trebinju

U naredna tri dana učenici trebinjskih srednjih škola, Gimnazija "Jovan Dučić", Centar Srednjih škola i Srednja Tehnička škola tradicionalnom zabavom u hotelu Leotar obilježiće matursko veče.

130522-matura1

Srednje obrazovanje u ovoj školskoj godini steklo je 357 učenika: gimnazijalaca 104, mašinskih tehničara 91, ekonomskih tehničara 54,  fizioterapeutskih tehničara 28, poslovnopravnih tehničara 28, turističkih tehničara 29 i konobara 23. 
Mladići i djevojke u svečanim odijelima i haljinama prodefilovaće ulicama Trebinja, a nakon toga u hotelu Leotare će uz pjesmu i igru ispratiti, po mnogima najljepše životno doba.
Ova po svemu jedinstvena revija ljepote i elegancije uvijek je posebna svečanost, kako za maturante, tako i za njihove najbliže, rodbinu i prijatelje. Nema sumnje da će i ovoga puta hotel Leotar biti prepun znatiželjnika koji će pozdraviti ulazak još jedne generacije srednjoškolaca u svijet odraslih.

Večeras je prvo na programu Matursko veče Centra Srednjih škola. Zavisno od vremenskih prilika svečani defile će se odvijati na sledeći način - slučaju padavina defilea neće biti, a ako se vremenske prilike poboljšaju defile će krenuti ispred Centra Srednjih škola u 19 i 30 časova.

Sutra, 23. maja Matursko veče će obilježiti učenici Srednje Tehničke škole. Planirano je polaganje cvijeća na spomen obilježje Palim borcima na Trgu slobode nakon čega će u 20 časova uslijediti svečani defile ulicama našeg grada.

Maturanti trebinjske Gimnazije "Jovan Dučić" sutra će u 10 časova na Crkvini položiti cvijeće na grob pjesnika Jovana Dučića. Matursko veče trebinjski Gimnazijalci obilježiće u petak 24. maja.

Za dobru atmosferu pobrinuće se istaknuti trebinjski muzičar Bajro Baka Planjanin, koji će svojim prepoznatljivim repertoarom uljepšati matursko veče Srednje Tehničke škole  i Gimnazije "Jovan Dučić".