230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Vinarija "Petijević" uvrštena u turističku destinaciju eminentnih turoperatera

Turoperateri eminentnih turističkih organizacija R-Tours Montenegro i Montenegro Express iz Budve u cilju analize tržišta vinskog turizma danas su posjetili Vinariju "Petijević" u Trebinju.

130526-petijevic6

Oduševljeni prostorom i okruženjem u kojem se vino proizvodi više od 100 godina isključivo u okviru porodice, odlučili su da vinariju "Petijević" uvrste u svoju turističku destinaciju. "Gospodin Petijević je izuzetan domaćin, degustacija vina u ovom podrumu je izuzetan ugođaj za sva čula", naglasio je Branislav Krtinić predsjednik odbora direktora turističke agencije Montenegro Express iz Budve. Kako saznajemo od gospodina Krtinića Rusi su turisti koji su posebno zainteresovani za vinski turizam.

Ulaskom Hrvatske u Evropsku uniju kada će Rusima biti potrebne vize za ulazak u ovu zemlju je prilika za razvoj turizma Hercegovine, naročito vinskog turizma. Ovo je šansa koja se mora iskoristiti naglasio je Ranko Petijević i dodao da bi bilo dobro da je prepoznaju i u lokalnoj zajednici koja do sada nije imala previše sluha za trebinjske vinare i vinarstvo. Inače, vina iz podruma "Petijević" su višestruko nagrađivana vina na mnogim sajmovima vina u zemlji i inostranstvu. Porodica Petijević je pored ovih priznanja više puta osvojila i nagrade za najljepše uređeno dvorište, što je još jedan u nizu razloga zbog čega su se eminentni turoperateri iz Crne Gore odlučili upravo za vinariju "Petijević".