230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Otvoren 8. košarkaški kamp "Dejan Bodiroga"

Treningom prve smjene mladih košarkaša večeras je počeo 8. tradicionalni međunarodni omladinski košarkaški kamp koji se održava pod nazivom "Dejan Bodiroga kamp Trebinje" koji i ove godine okuplja perspektivne košarkaše sa svih kontinenata.

130629-bodiroga11

Prodslavljeni košarkaš Dejan Bodiroga je istakao za Lokoportal da je zadovoljan rezultatima i načinom rada trebinjskog košarkaškog kampa, a posebno raduje činjenica da se iz godine u godinu sve više mladih košarkaša iz svih krajeva svijeta prijavljuje upravo u ovaj kamp, gdje im vrhunski košarkaški stručnjaci produbljuju znanja iz oblasti ovoga sporta.  

"Izuzetno je važno reći da uz kvalitetne košarkaške treninge mladi stiču nova prijateljstva i uspostavljaju vrlo važne kontakte", podvukao je za Lokoportal Bodiroga.

130629-bodiroga03

"Naš cilj je da ispunimo očekivanja sve djece koja dođu na košarkaški kamp "Dejan Bodiroga", a nadamo se da to i uspjevamo uz pomoć vrlo iskusnog trenerskog kadra, sjajne logistike i izuzetnih terena kampa "Dejan Bodiroga" rekao je za Lokoportal na otvaranju ovogodišnjeg kampa profesor doktor Milivoje Karalejić direktor ovog kampa.

130629-bodiroga01

Kamp će raditi u 3 smjene:

1. smjena: 29. Jun – 7. Jul
2. smjena: 7. Jul – 15. Jul
3. smjena: 15. Jul – 23. Jul

Ove godine pored kampa organizovan je i minibasket turnir pod nazivom "KUP PRIJATELJSTVA" koji će se održati paralelno sa prvom smjenom kampa.

130629-bodiroga08
Na jednom mjestu biće organizovan kamp namjenjen mlađim uzrasnim kategorijama, kako ekipe dečaka tako i devojčica uzrast 10, 11 i 12 godina. Cjelokupna edukacija organizovana je pod nazivom "put do uspjeha" pod radnom formulom 5 x 5 / 5 = 5.

U trenažnom radu koji će se na kampu sprovoditi koristiće se najnoviji rekviziti i metode rada prilagođeni i usklađeni sa uzrasnim kategorijama. U toku dana polaznici kampa imaće dva treninga dnevno i u večernjim časovima igraće utakmice za pobjednika Kupa prijateljstva.

Svaka ekipa imaće svoju žurku pod koševima "street ball", takmičenje na trgovima, kao i mini basket na travi.

Svaka prijavljena ekipa ima svoje veče za predstavljanje, te jednodnevni izlet na more i krstarenje.

Najperspektivnije učesnike (po jedan u svakoj smjeni), "DEJAN BODIROGA KAMP" nagrađuje sa jedinstvenim doživljajem, boravkom na EUROLEAGUE FINAL FOUR-u, po čemu je ovaj kamp jedinstven.