230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ivana Ninković putuje u Barselonu

Najbolja plivačica Republike Srpske i Bosne i Hercegovine danas putuje na Svjetsko prvenstvo koje će biti održano od 28.07. do 04.08.2013.godine u Barseloni.

130726-ivana

Uz našu Ivanu i njenog trenera Željka Panića, u ime reprezentacije BiH učestvovaće i najbolji BH muški plivač Ensar Hajder.
Ivanine trke na ovom Prvenstvu su u ponedjeljak 29.07. u disciplini 100m prsno, dok će sljedeću trku u disciplini 50m prsno za koju se Ivana posebno spremala, plivati u subotu 03.08.2013.godine.

Izjava Ivana Ninković:
Od kada sam prešla u Plivački klub ''Olymp'' Banja Luka mnogo sam napredovala u 25m-skom bazenu, gdje sam oborila rekorde u svim disciplinama, a pogotovo u mojoj tehnici 50 i 100m prsno, dok sam u discipini od 100m prsno poboljšala vrijeme za čak 4 sekunde.
Nakon toga slijedio je mali rezultatski pad u 50m-skom bazenu, mada, u nekim trenucima mi nije bilo jasno zbog čega nisam obarala rekorde i velikom bazenu, jer sam se na treninzima osjećala nikad bržom i spremnijom. Ono što je najbitnije je, da sam dosta popravila svoj start, podvodni, ali i ostale detalje koji su se od mene tražili. Stoga, možemo zaključiti da nema razlog da sada na Svjetskom prvenstvu ne oborim rekorde u obe discipline. Ono što obećavam je, da ću dati svoj maksimum i pokušati oboriti rekorde BiH koji su u mom vlasništvu. Žao mi je što moja klupska kolegica i prijateljica Nina Žarković nije uspjela da ispuni normu za ovo Svjetsko prvenstvo, ali sigurna sam da će se i ona uskoro naći u Evropskom i Svjetskom vrhu jer je mnogo talentovana i spremna na težak rad.

Izjava Željko Panić:
Po svim pokazateljima Ivana je spremna da učestvuje na ovom šampionatu, Uostalom ona je jedna od rijetkih plivačica u Svijetu koja ima ispunjenu ''A'' normu, a to dovoljno govori o njenom kvalitetu. Nema nikakvog razloga da budemo zabrinuti, jer smo u proteklih jedanaest mjeseci mnogo toga uradili i bogatiji smo za još jedno iskustvo. Moram napomenuti da je izdržala veliki bol u bazenu i nije joj bilo lako da pliva zahtjevne dionice koje sam tražio od nje, a sve u duhu rezultatske progresije. Očekujem da će Ivana briljirati u Barseloni i da ćemo napraviti dobre rezultate, a ostavićemo i malu dozu rezerve u slučaju da se to i ne desi jer sport je jako nepredvidljiv i svašta je moguće. Uostalom, nismo se mi sami spremali za ovo takmičenje, na stotine plivača, tačnije njih 1.000, koliko će i nastupiti, daće svoj maksimum, tako da ništa ne smijemo da prognoziramo. Neće biti nimalo lako.
Izražavam veliku žal jer naša druga plivačica Nina Žarković nije uspjela da ispuni normu, a nedostajalo joj je jako malo. Iskren da budem, od Nine očekujem veliki napredak sljedeće sezone, a posebno na Evropskom prvenstvu koje će biti održano u Heringu u decembru mjesecu.

Veliku zahvalnost dugujemo: Ministarstvu porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske na čelu sa Ministricom Nadom Tešanović, Upravi Plivačkog kluba ''Olymp'', Upravi Gradskog olimpijskog bazena, Sponzoru plivačke opreme HEAD Swimming, a očekujemo i da se grad Banja Luka konačno uključi u podršci najboljih! Zahvaljujmo se i saradnicima g. Miloradu Čaviću, g. Sebastijanu Higl, prof. dr Milivoju Dopsaju na nesebičnoj pomoći, kao i dr Sergeju Ostojiću. (PK Olymp)