230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Vučko Bašić najbolji vozač Auto relija "Kozara - Sutjeska 2013"

Na Tjentištu je završen prvi jedinsveni Auto reli "Kozara – Sutjeska 2013." Pobjednik u klasi jedan je Trebinjac Vučko Bašić, u klasi dva Banjalučanin Aleksandar Kalaba,d ok je pehar najboljeg u klasi tri u Jajce ponio Ivica Malić.

130729-vucko01

Pedeset i četiri takmičara iz Srpske i Federacije BiH prešlo je u dva dana 400 kilometara od Mrakovice do Tjentišta. Provjera znanja saobraćajnih propisa,vožnja definisanom maršrutom, ispiti tačnosti i spretnosti ocjenjivani su na auto-reliju. Najbolji na pobjedničkom tronu.
" Jako zanimljivo bilo je i kiksanja ali postoji i popravni ispit tako da smo u jednom danu obišli sve poligone", kaže Vučko Bašić , prvoplasirani 1. klasa Auto-relija „Kozara-Sutjeska 2013."
Objedinjena četiri nekadašnja relija u jedinisveni dalo je dobre rezultate. Povećanje bezbjednosti u saobraćaju je prioritet.
" Reli je protekao uspješno, nije bilo nijednog incidenta, svi su završili, nije bilo odustajanja", istakao je Milenko Danilović, direktor Auto relija "Kozara-Sutjeska 2013."
Nikola Manojlović, generalni sekretar AMSRS kaže: AMS osim što radi reli radiće i karting trke, jer je ipak to najbliže preventivi i obrazovanju najmlađih učesnika.
Posebne nagrade dobili su osamdesetjednogodišnji Banjalučanin Emilio Rolih, dok je njegova sugrađanka Marija Knežević najuspješnija učesnica relija.
(RTRS/Lokoportal foto: arhiva)