230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Radoje Đerić osvojio bronzu na SP

Veslač iz Trebinja, Radoje Đerić, koji nastupa za reprezentaciju Srbije, juče je, u paru sa Milošem Vesićem, osvojio bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore.

130729-djeric

Na šampionatu za veslače do 23 godine, u austrijskom Otenšajmu, Đerić i Vesić su, u finalu trke na dvije hiljade metara, postigli rezultat od 6 minuta, i 37 sekundi.
Zlatnu medalju osvojila je ekipa Južne Afrike, sa 2 sekunde i 25 stotinki boljim rezultatom, dok je srebro izborio tim Australije.

"Iako smo očekivali možda i bolji plasman, ne možemo da budemo nezadovoljni. Osvojiti svetsku medalju je veliki uspeh, tim pre što nam je ovo prvo odličje sa nekog svetskog šampionata. U želji da što bolje 'otvorimo' trku napravili smo mali propust u prvih 500 metara. Stabilizovali smo čamac, uhvatili dobar ritam, ali su Južnoafrikanci 'bežali' pet sekundi, što je bilo previše", rekao je Radoje Đerić.

"Uprkos tome nismo se predavali. Snažno smo ušli u završnicu i 'za dlaku' ostali bez srebrnog odličja. Da smo imali samo još desetak metara sigurno bismo stigli Australijance. Ali, srećni smo zbog bronze, iako smo pokazali da vredimo i za sjajniju medalju", dodao je Đerić.