230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ljetna škola sporta okuplja preko 1.000 sportista

U Trebinju je u toku 7. smjena Ljetnje škole sporta, Trebinje 2013.

130807-kampsporta4

Do kraja je ostalo da se održe još dvije smjene. Do sada je kroz školu prošlo oko 900 sportista.

Tokom prve smjene, u Trebinju je boravilo oko 100 odbojkaša iz klubova širom Republike Srpske.
I ove godine, Rukovodilac kampa ispred Odbojkaškog saveza bio je g-din Borislav Vukoje, a Stručni rukovodilac g-din Zoran Vidaković. Tokom trajanja odbojkaške smjene održana su predavanja za mlađe trenere koja su pripremljena od starijih kolega, kao i od predstavnika sudijske organizacije.

130807-kampsporta2
Za razliku od prethodnih godina, tokom ove smjene nije bilo problema oko preklapanja termina sa Kampom „Dejan Bodiroga", na obostrano zadovoljstvo.

U drugoj smjeni boravili su plivači. Ukupno je bilo prisutno oko 160 učesnika, članova 5 klubova iz Banja Luke, kao i sportista Plivačkog kluba „Leotar" Trebinje, kojih je bilo 56. Trenirali su u terminima Plivačkog kluba „Leotar", čiji su treneri bili maksimalno korektni prilikom dogovora za trening, iako je bila velika brojnost tokom istih.
Svoje učešće u Ljetnoj školi sporta imala je i Kadetska reprezentacija Srbije sa svojih šest plivača i trenerom.
Poslednja dva dana ove smjene, u organizaciji PK „Leotar", održano je prvenstvo BiH za mlađe kategorije, Trebinje 2013.

130807-kampsporta1

Tokom treće smjene u Trebinju je boravilo oko 200 džudista iz čitave Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Austrije, trenirali su zajedno sa domaćim sportistima, članovima Džudo kluba „Leotar".

Treniralo se u džudo sali na Olimpijskom bazenu "Banje".
U toku smjene održano je i polaganje za pojaseve.

Takođe, tokom smjene takođe su održani:

  • sudijski seminar;
  • treninzi za pionire, kadete, juniore i seniore;
  • pripremni treninzi sa instruktorom za polaganje, za pojaseve;
  • savjetovanje trenera i
  • treninzi sa visokim intenzitetom radi priprema takmičara za nastupajuća takmičenja.

U četvrtoj smjeni Ljetne škole sporta bili su sportisti Smučarskog saveza Republike Srpske. Ukupno ih je bilo 68 iz pet klubova.
Trenirali su u prirodi, zavisno od svojih sportskih disciplina (koristili rolere, trčanje u prirodi i sl.), kao i jednom dnevno u popodnevnim časovima, u sportskoj dvorani „Miloš Mrdić".

U petoj smjeni boravilo je 32 sportista Tekvon do asocijacije Republike Srpske. Trenirali su u džudo sali kod Olimpijskog bazena.

U šestoj smjeni Ljetne škole sporta boravili su takmičari džiu džice, strijelci – invalidi i bokseri. Ukupno ih je bilo oko 116.
Džiu džicu savez RS je obavljao treninge u džudo sali kod Olimpijskog bazena.
Streljački savez invalida RS imao je svoje termine u streljani Streljačkog kluba „Leotar RVI" Trebinje.
Bokserski savez RS koristio je malu salu Džudo kluba „Leotar" (Sjeverni logor). Izjutra su radili treninge napolju, na fudbalskom stadionu pored Doma učenika.

Trenutno je u toku 7. smjena Ljetne škole sporta, Trebinje 2013, u kojoj borave sportisti Kik boks saveza RS, Strelječkog saveza RS, Gimnastičkog saveza RS, kao i sportisti Realnog aikida.

Treba napomenuti da su svi sportisti smješteni u JU Dom učenika Trebinje, gdje imaju svesrdnu pomoć i podršku zaposlenog osoblja. Takođe i ustanova JU Trebinjesport Trebinje, sa svojim sportskim objektima, kao i svake godine, pruža maksimalne uslove za kvalitetno održavanje treninga. Tokom pauza u treninzima, sportisti koriste i usluge Olimpijskog bazena „Banje".

Dr Nenad Ponorac, jedini ljekar sa licencom Svjetske antidoping agencije u BiH, tokom svake smjene drži važna predavanja za sportiste i njihove trenere. Neke od ovogodišnjih tema su: „ Prevencija povreda u sportu" i „Doping u sportu".

130807-kampsporta3

U narednoj, osmoj po redu mjeni, boraviće sportisti Stonoteniskog saveza RS, Kao i šahisti – invalidi.

Ljetna škola sporta, Trebinje 2013, biće završena 25. 08. 2013. godine, sa smjenom u kojoj će boraviti sportisti Karate saveza RS, kao i sportisti košarke u kolicima.