230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Podgoričanke pobjednice Osmomartovskog turnira u rukometu

U organizaciji ŽRK Leotar, a pod pokroviteljstvom grada Trebinja juče je u Trebinju odigran VII tradicionalni Međunarodni rukometni turnir „Trebinje 8. mart".

140308-8martturnir17

Turnir je počeo u ranim jutarnjim časova i trajao je sve do večeri. Na ovom festivalu rukometa u Trebinju snage su odmjerili klubovi ŽRK Sutjeska iz Nikšića, HŽRK Zrinjski iz Mostara, RK Gorica iz Podgorice, RK Lokomotiva iz Mostara, ŽRK Dubrovnik iz Dubrovnika, ŽRK Katarina iz Mostara i ŽRK Leotar iz Trebinja u konkurenciji kadetkinja i seniorki. Svečanim postrojavanjem ekipa turnir je počeo u 13 časova. 

U konkurenciji do 14 godina postignuti su sljedeći rezultati: ŽRK „Sutjeska"-ŽRK „Leotar" 5-5, HRK „Katarina"-ŽRK „Sutjeska" 5-5 i ŽRK „Leotar"-HRK „Katarina 13-17.

U seniorskom uzrastu u polufinalnim utakmica „Leotar" je pobijedio „Sutjesku" sa 26-24 dok je „Gorica" pobijedila mostarsku „Lokomotivu" sa 16-14. U utakmici za treće mjesto „Lokomotiva" je u uzbudljivoj završnici pobijedila „Sutjesku" sa 23-22 a „Gorica" je sa 26-20 pobijedila „Leotar".
Najbolja igračica do 14 godina je Josipa Arapovića, a strijelac Lana Jarak, obje iz „Katarine" dok je najbolji golman Milica Begenišić iz „Leotara". Kod seniorki najbolji igrač je Andrea Risitć iz ŽRK „Gorica". Najefikasnija igračica na turniru sa 22 gola je Dragana Boro, a golman Milica Begenišić, obje iz „Leotara".
Viđen je zaista interesantan rukomet i brojni talenti iz svih klubova. Interesantno je da je titulu najboljeg golmana u oba uzrasta osvojila sjajna Milica Begenišić , učenica osmog razreda Osnovne škole u Trebinju.

Prema riječima organizatora odigran je turnir na kome je viđen napredak i rad klubova iz regiona, te je pokazatelj da se na ovim prostorima igra veoma kvalitetan ženski rukomet.