230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Fejsbuk je dobar onoliko koliko ga dobro koristiš!

U amfiteatru Fakulteta za proizvodnju i menadžment u Trebinju danas je održano predavanje pod nazivom: ''Zloupotreba društvene mreže – Fejsbuk''.

160519 fejs1

Učenicima je sugerisano da se pridržavaju pravila privatnosti, da redovno ažuriraju lozinku, korisničko ime i profil na "Fejsbuku", da ne prijete i ne vrijeđaju druge preko društvenih mreža, kao i da ne komuniciraju sa nepoznatim licima i ne prihvataju nepoznate za prijatelje. Sugerisano im je i da nikada ne treba da objavljuju i prosljeđuju drugima vlastite fotografije na kojima nisu prikladno obučeni ili su u neprikladnoj pozi ili situaciji, jer će takve fotografije uvijek biti zloupotrijebljene.

Učenicima je ukazano i na značaj alarmiranja administratora na "Fejsbuku", kao i na to da ukoliko uoče bilo kakvu negativnu aktivnost to prijave roditeljima, školi, policiji ili administratoru. Predavanje o temi "Fejsbuk je dobar ukoliko ga dobro koristiš" i "Seksting je loša i opasna aktivnost" održano je u okviru realizacije Plana preventivnih aktivnosti na suzbijanju maloljetničkog prestupništva u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj, koje sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture i obrazovnim ustanovama.

Na početku predavanja prisutnima se obratio dekan Fakulteta za proizvodnju i menadžment prof. dr Duško Jokanović izrazivši zadovoljstvo povodom međusobne saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Predavanje je održao predavač sa Policijske akademije Banja Luka, Aleksandar Miladinović, a odslušalo ga je oko 70 osnovaca, srednjoškolaca, studenata i zaposlenih na Fakultetu. Predavanje je trajalo dva školska časa i izazvalo je veliko interesovanje s obzirom da su društvene mreže postale važan dio svakodnevnog života, a najmanje je korisnika koji prepoznaju sve opasnosti društvenih mreža i kako se na vrijeme zaštiti od svih neugodnosti.

160519 fejs