230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Zapamtite ovo ime biće važno u svijetu košarke!

Iako je za njega malo ko čuo na našim prostorija o njemu se odavno priča na velikoj košarkaškoj sceni u Kaliforniji i šire, a tek će da se priča.

160607 vaso

Svoje prve košarkaške korake napravio je u svom rodnom Trebinju, a sudbina ga je odvela na drugi dio svijeta, gdje njegova košarkaška karijera tek počinje, a upućeni mu predviđaju veliku karijeru. Njegov izvanredan talenat već porede sa velikim imenima poput Divca i Petrovića.

Popularni "serbian sniper" kako ga ovih dana zovu i po Trebinju, ima 19. godina, nastanjen u San Francisku (Kalifornija CA), ima američko državljanstvo, visok je 201 cm, igra na poziciji krila kao i pleja. Svestran je, jednako dobro se služi i lijevom i desnom rukom. Samopouzdanje i nevjerovatno visok prosjek postignutih poena po utakmici su samo neki od njegovih kvaliteta. Njegov izuzetan talenat počeli su da primjećuju još na početku srednje škole, (15.g.), kada su štampani i elektronski mediji brujali o talentovanom Trebinjcu, dok su kad je napunio 18 godina brojni skauti bili zainteresovani za njega.  Sa 18 godina odlazi na YUBA koledž gdje ostvaruje sjajne rezultate i obara brojne rekorde.  Ime mu je Vasilije Vaso Šaraba i trenutno igra za State Univerity u San Francisku, gdje ide i na studije. 

160607 vaso1

Danas se za njega ozbiljno raspituju iz Menhetna koledža (Njujork), Juta stejt Koledža i Vašington stejta. Zbog neodložnih studijskih obaveza odlučio se da ostane blizu kuće i da igra u drugoj ligi San Franciska sa kojim je potpisao ugovor do završetka studija. 

Vasilije je veliki zaljubljenik u Trebinje i kaže da ga za ovo mjesto vežu najljepše uspomene. Sa njim smo, osim o Trebinju, pričali i o njegovim košarkaškim počecima, odnosu prema sportu, njegovim planovima i ambicijama…

Kako bi opisao sebe kao osobu, a kako kao košarkaša?
Opisao bih sebe kao veoma komunikativnu i druželjubivu osobu, uvijek spremnu da pomogne i izađe ljudima u susret, a kao košarkaša, prije svega, veoma radan, uporan, kolektivan igrač kome je uspjeh cijelog tima uvijek značajniji i bitniji od ličnog.

Omiljena mjesta za prvođenje slobodnog vremena u Trebinju?
To su uglavnom okolni poligoni i košarkaški stadioni, jer tu sigurno provodim najviše slobodnog vremena sa prijateljima. Basket se igra i danju i noću, a veoma mi je važno i druženje. Noću u ljetnjim danima izlazim po kafićima i gdje se uvijek odlično provedem. Mislim da je to velika prednost Trebinja u ljetnim danima, sadrži veliki broj mjesta za izlaske i siguran sam da svako može pronači nešto za svoj ukus.

Planovi za budućnost?
Plan mi je da poslije završetka studija, što je sada obavezno za potpisivanje profesionalnog ugovora sa bilo kojim većim klubom, odem u neki klub koji će igrati jaču ligu, a naravno kasnije mi je želja, kao i svakom košarkašu, da se oprobam i najboljoj ligi svijeta NBA, kao i nastup za seniorsku reprezentaciju.

Da li si čuo za naš portal i šta misliš o njemu?

Jesam, čuo sam za njega. Moram priznati da sam se oduševio prvi put kad sam posjetio Vaš sajt, pun je zanimljivog, korisnog i interesantnog sadržaja. Sviđa mi se što pružate svježe informacije o Trebinju i drago mi je da mogu uvijek da pratim sva dešavanja u gradu i kada nisam tu. Sviđa mi se to šta radite, misim da je ovo trebalo svim ljubiteljima Trebinja i želim Vam svu sreću u daljem radu.

160607 vaso2