230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Pod Leotarom rasplet međunarodne i domaće sezone u auto slalomu

Danas je u odličnoj organizaciji Auto moto karting kluba Leotar održana 4. Autoslalom trka "Nagrada Trebinja 2019".

190928 autoslalom

Grad Trebinje ugostio je zaista respektabilan broj takmičara koji su nastupali u disciplini auto slalom. Bila je to prava regionalna “drama” – takmičenje je sastavni dio kalendara Centralno Evropske Zone za ovu kategoriju vozača, ali ništa manje “dramatično” nisu protekli ni “dueli” za bodove koji odlučuju o poretku u Šampionatu BiH, odnosno Prvenstvu RS. Staza na kojoj je održano takmičenje je nova gradska obilaznica.

Najbolja ekipa je bila SAK Komotin iz Jajca, drugoplasirana je bila ekipa Auto karting klub "Magnum" iz Istočnog Sarajeva, dok je treće mjesto zauzela ekipa AMKK Leotar iz Trebinja. Najbolji vozač trke je bio Bognar Martin iz KFT Hegcsi.

Najstariji takmičar je bio Dejan Đurišić iz Nikšića, a najmlađi Stefan Milinić iz Trebinja. U trci su učestvovalа i jedna dama Daliborka Vučinić.

Iz tima domaćina Vučko Bašić je u Seriji 1 ostvario najbolji rezultat, dok je u istoj seriji Miloš Lečić bio drugi, Drago Pikula je osvojio srebro i bronzu, Orbović Radivoje je bio treći u kategoriji Sprint 5, Maksim Milinić je bio drugi u kategoriji Sport 8, a Igor Kurajica je bio treći u Seriji 3. Najboljim ekipama i pojedincima uručeni su pehari.

Takmičenje je podržao Auto moto savez Republike Srpske.