230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

SIPA zaplijenila 100 kilograma droge na području Trebinja

Službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH zaplijenili su danas na području Trebinja oko 100 kilograma opojne droge i lišili slobode jedno lice.

1925 sipa droga

Tokom akcije kodnog naziva "A1" pretreseno je teretno motorno vozilo, kojim je upravljao državljanin Crne Gore, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto 100 vrećica u kojima se nalazila nepoznata materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa ukupne težine oko 100 kilograma, navodi se u saopštenju SIPA.

Pored toga, privremeno je oduzet mobilni telefon sa pripadajućom sim karticom, teretno motorno vozilo na kojem je bio ugrađen prepravljeni rezervoar u kojem je otkrivena opojna droga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.Vozač teretnog motornog vozila lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 250. КZ BiH - organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. - neovlašteni promet opojnim drogama.
Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, lice lišeno slobode biće predato postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.
Akcija je provedena po naredba Suda i Tužilaštva BiH, u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije, MUP-a Republike Srpske i službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH. (Izvor: RTRS)