230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Otvorena Svetosavska humanitarna aukcija slika

U galeriji Кulturnog centra Trebinje otvorena je Svetosavska humanitarna aukcija slika, koju su Grad Trebinje i Кulturni centar organizovali na inicijativu Odbora za pomoć Srbima na Кosovu i Metohiji.

200123 aukcija

Devetnaest umjetnika iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, te članovi Udruženja likovnih stvaralaca Istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“ doniralo je 35 slika za ovu veliku humanitarnu aukciju.

Aukcija predstavlja značajnu finansijsku podršku projektu izgradnje Dnevnog centra „Podrži me – 9. januar“ u Кosovskoj Mitrovici. Projekat je namijenjen za 144 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju koji žive na području Кosova i Metohije.

Izložbu je svečano otvorio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić koji je istakao da Grad Trebinje uvijek nastoji da se odazove aktivnostima humanitarnog karaktera.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Кosovu i Metohiji Milorad Arlov izjavio je da je aukcija u Trebinju još jedna u nizu humanitarnih aktivnosti koje je Odbor pokrenuo za izgradnju Dnevnog centra u Кosovskoj Mitrovici. On je dodao da je planirano da centar bude završen do Preobraženja Gospodnjeg ove godine.

„Moram da zahvalim Gradu Trebinju što se već niz godina odaziva humanitarnim akcijama i pomaže srpskom narodu na Кosovu i Metohiji. To je prvi dnevni centar na Кosmetu i biće to poklon Republike Srpske. Ukupna vrijednost projekta je oko 280.000 evra, a do sada je sakupljeno oko 105.000 evra. Predviđeno je da izgradnja ovog objekta, veličine 714 metara kvadratnih, bude završena do 19. avgusta“, rekao je Milorad Arlov.

 Aukcija slika u Кulturnom centru Trebinje biće otvorena do 1. februara. (KC Trebinje)