230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

LŠ: Jadran iz Herceg Novog od 5:8 do 21:20 protiv Zvezde u Trebinju

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog pobijedili su u trećem kolu Lige šampiona Crvenu zvezdu poslije peteraca sa 21:20 (2:1, 0:2, 3:3, 3:2 – 13:12).

231018 vaterpolo

Golove za Jadran postigli su: Martin Gardašević četiri, Bojan Banićević, Danilo Radović, Ivan Nagaev i Dmitri Holod po jedan. Golove za Zvezdu postigli su: Marko Radović, Lukaš Seman, Gavril Subotić po dva, Ivan Basara i Dušan Vasić po jedan.

Prvu dionicu obilježila je velika borba za svaku loptu i pedalj bazena, sjajne odbrane Darka Đurovića sa jedne, odnosno Vladimira Mišovića sa druge strane. Na kraju ovog perioda igre, Novljani su u režiji Dmitri Holoda i Martina Gardaševića vodili sa 2:1. Strelac za Zvezdu, bio je Marko Radulović.

Rat u bazenu je nastavljen i u drugoj dionici. Đurović i Mišović su i dalje bili sjajni, a izjednačenje Zvezdi je donio Gavril Subotić. Darko Đurović je skinuo peterac Drašku Gogovu, ali nije uspio da skine zicer koji je pogodio Lukaš Seman. Zvezda je vodila sa 3:2. Izjednačenje Jadranu doneo je Bojan Banićević, prošle sezone igrač Zvezde – 3:3. Već u sledećem napadu, Ivan Basara je pogodio za 4:3. Nedugo zatim, Zvezda je vodila sa 5:3, a peterac je realizovao Gavril Subotić.

Martin Gardašević je smanjio – 4:5. Jadran nije iskoristio igrača više za izjednačenje, a Marko Radović je postigao sjajan gol za 6:4. Zvezda nije iskoristila napad sa igrače više, a Martin Gardašević je pogodio sa dva igrača više u bazenu – 5:6.

Usledila je poslednja deonica, koju je sjajnim golom otvorio Dušan Vasić – 7:5. Nedugo zatim Lukaš Seman je pogodio za 8:5 i delovalo je da Zvezda sigurnim zaveslajima ide ka pobedi. Martin Gardašević je smanjio na 6:8. Ivan Nagaev je na dva minuta pre kraja pogodio za 7:8. Na 60 sekundi pre kraja, Danilo Radović je pogodio za 8:8. Zvezda nije iskoristila napad sa igračem više, Mišović je zaustavio pokušaj Nagaeva, Zvezda je postigla gol sa zvukom sirene ali je poništen zbog prekršaja u napadu.

Usledio je penal rulet. Nagaev je bio siguran, Đurović je zaustavio Basaru. Holod je bio siguran, siguran je bio i Radović. Precizan je bio Danilo Radović, precizan je bio i Vasić. Mišović je zaustavio Vukićevića, Subotić doneo izjednačenje. Vujović je pogodio, pogodio je i Gogov. Nagaev je ponovo bio siguran, Basara je ovoga puta pogodio. Pogodio je Holod, siguran je bio i Marko Radović. Danilo je ponovo bio miran, miran je bio i Vasić. Vukićević je ovoga puta pogodio, pogodio je i Subotić. Miran je bio Vujović, miran je bio i Gogovo. Nagaev je pogodio i treći put, pogodio je i Basara. Holod je bio miran, miran je bio i Marko Radović. Danilo Radović je pogodio, pogodio je i Vasić. Vukićević je bio miran, Gavril Subotić nije, pa je slavlje Novljana moglo da počne. Sportklub