230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Mjesec dana pritvora za teško ubistvo u pokušaju

Sudija za maloljetna lica Osnovnog suda u Trebinju odredio je jednomjesečni pritvor šesnaestogodišnjaku koji je u novogodišnjoj noći iz automatske puške ranio tri lica u ugostiteljskom objektu "Galerija Veritas" u Trebinju.

120103-pudarica

Maloljetnik će biti smješten u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zavoda "Pudarica" u Trebinju odvojeno od punoljetnih lica.

U toku izdržavanja pritvora protiv maloljetnika će se voditi pripremni postupak nakon čega tužilac predlaže sudiji za maloljetnike Osnovnog suda izricanje vaspitne mjere ili izricanje kazne maloljetničkog zatvora.

Vijeće Osnovnog suda maloljetniku može pritvor produžiti na još dva mjeseca.

Šesnaestogodišnjak je pucao kroz vatra objekta gdje je veliki broj mladih slavio Novu godinu i teže ranio jedno, a lakše dva lica.

Nakon što je udaljen iz objekta zbog narušavanja javnog reda i mira, maloljetnik se poslije nekog vremena vratio sa automatskom puškom, te rafalno i pojedinačno počeo pucati u vrata lokala.

Tom prilikom tridesetogodišnji Nebojša Vukoje je zadobio tri prostrelne rane u abdomen i jednu na desnoj nadlaktici, dok je dvadesetšestogodišnji Miodrag Karić zadobio dvije prostrelne rane na desnoj nozi.

Veću tragediju spriječila su dva hrabra policajca Centra javne bezbjednosti Trebinje, koji su žrtvujući živote, od maloljetnika dok je nekontrolisano pucao oduzeli automatsku pušku. (Srna)

(foto: arhiva)