230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Otvara se Etno soba u Berkovićima

U okviru projekata „Pružimo ruku", a u partnerstvu sa Opštinom Berkovići, u zgradi Srednješkolskog centra u Hateljima, 15. januara se otvara Etno soba u Berkovićima.

120113-etno_berkovici

U Etno-sobi biće izložene rukotvorine, nakit i suveniri rađeni tehnikom vitraža, a izložba će biti prodajnog karaktera.

Projekat je finansijski je podržan od Fondacije za socijalno uključivanje u BiH, a projektni ciljevi su:

- Doprinos sprečavanju i smanjenju uzroka i posljedica socijalne isključenosti i siromaštva u opštini Berkovići kroz razvijanju partnerstva između vladinog i nevladinog sektora.

"Ovim projektom razvijamo partnerstvo imeđu Opštine Berkovići i našeg Udruženja zajedničkim djelovanjem u cilju smanjenja socijalne isključenosti i siromaštva ranjivih kategorija. U tom pravcu djelovanja, Opština je dodjelila na neodređeno vrijeme na besplatno korištenje 40 m2 u svrhu uspostavljanja etno sobe u kojoj će biti izloženi ručni radovi, nakit i radovi u vitražu. Ova kontinuirana izložba biće prodajnog karaktera". - navode iz opštine Berkovići. 

- Podrška najugroženijim grupama s obzirom na siromaštvo i socijalnu uključenost i to mladim nezaposlenim licima, invalidima i ženama u ruralnoj i nerazvijenoj opštini Berkovići kroz razvijanje socijalnog poduzetništva.

Uključivanje i osposobljavanje ranjivih kategorija omogućavanjem edukacije i materijala za izradu suvenira/rukotvorina kako bi mogle da upotpune svoje kućne budžete je najbolji vid podrške, jer se na taj način osim ekonomske podrške omogućava i njihova socijalizacija.

(foto: arhiva)