230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Utvrđeni principci za sanaciju “Industrije alata Trebinje”

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić izjavio je da su na današnjem sastanku sa vlasnikom "Industrije alata Trebinje" /IAT/ Rodoljubom Draškovićem utvrđeni osnovni principi o aktivnostima koje u narednom periodu treba preduzeti, s ciljem stvaranja uslova da ovo preduzeće bude sanirano i konkurentno na tržištu.

111008-iat1

"Svi smo saglasni da trebamo dati doprinos da se izvrši finansijsko restrukturisanje IAT-a kako bi bilo očišćeno od finansijskih obaveza radi održavanja svog poslovanja u narednom periodu", rekao je Džombić novinarima nakon sastanka sa Draškovićem.

On se pozvao na izjave Draškovića i njegovih saradnika po kojima su uslovi na tržištu nešto promijenjeni i da IAT sa svojim proizvodnim programom ima šanse da ostvaruje pozitivno poslovanje u narednom periodu, zadrži radnike i plaća sve obaveze, ukoliko se mogu očistiti sadašnje nagomilane obaveze IAT-a.

111008-iat

Džombić je naglasio da je kupac, "Svislajon", spreman da izvrši konverziju potraživanja od 17 miliona KM u akcije IAT-a, te da izmiri jedan dio poreskih obaveza iz predprivatizacionog perioda, i to od 17 miliona KM.

"Drugi dio obaveza smo mi spremni da kovertujemo u akcije i tako finansijski rasteretimo, odnosno napravimo bolji finansijski položaj preduzeća", naglasio je Džombić.

Prema njegovim riječima, bila bi obezbijeđena i jedna kreditna linija za IAT preko Investiciono razvojne banke.

Džombić je naveo da će se sve što je danas dogovoreno, u narednih nekoliko dana formalizovati, jer 19. februara ističe ugovor i da se dogovoreno formalizuje kroz ugovor i aneks o privatizaciji. (Srna)