230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Preventivni programi za maloljetnike

U Centru javne bezbjednosti Trebinje u toku je opremanje prostorije za rad sa maloljetničkim prestupnicima, a preventivni programi realizuju se u i školama na području ove opštine.

111020-cjb_trebinje

Menadžer projekta "Zaštita djece izložene riziku i djece u kontaktu sa pravosudnim sistemom u BiH" Tanja Boromisa izjavila je juče u Trebinju da su u sve tri trebinjske osnovne škole započeli aktivnosti koje podrazumijevaju sličan proces kroz koji prolaze odrasli.

"Cilj je da prođu kroz te školske akcione planove koji će biti realizovani u narednih godinu dana kako bi i oni osjetili kako donositi odluke i istraživati", istakla je Boromisa.

Predstavljajući Akcioni plan prevencije maloljetničkog prestupništva i primjene alternativnih mjera u opštini Trebinje 2012. - 2013. godine, ona je dodala da maloljetnička delinkvencija postoji, ali da uvijek postoje šanse da se na vrijeme reaguje.

"Ne možemo sve prepustiti školama ili porodicama. Moramo svi da se uključimo i preuzmemo svoje uloge i odgovornost", istakla je Boromisa.

Ona je napomenula da djeci treba ponuditi nešto što će raditi u svoje slobodno vrijeme, umjesto što "sjede po kafićima".

Organizator okruglog stola je Udruženje građana "Zdravo da ste" iz Banjaluke u saradnji sa opštinom Trebinje. (Srna)

(foto: arhiva)