230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Dragan Ristić ponovo u Leotaru

Nakon Ognjena Lekića i Milorada Cimirota, od danas je na Policama još jedan povratnik u redove plavo-bijelih. Riječ je o napadaču Draganu Ristiću, koji po potrebi može da igra i u veznom redu.

120203-ristic Za Leotar je nastpao u sezoni 2009/2010, a nakon toga je igrao u Drini iz Zvornika i Zvijezdi iz Gradačca, odakle je došao u Leotar.

 

Ristić će za nas biti pravo pojačanje, kaže trener Leotara Borče Sredojević. Dobro su nam poznati njegovi kvaliteti i za nas je dobro što ga možemo iskorisiti na više pozicija u timu. Ranije je bio ovdje, poznaje sredinu, način rada i mislim da će već protiv Crvene zvezde biti u timu.

Ove zime klub je napustilo pet fudbalera, a Ristić je šesti novajlija. Prije njega u klub su stigli: Aleksandar Bajat, Milan Zorić, Aleksandar Stojanovski, Milorad Cimirot i Ognjen Lekić.

Zadovoljni smo prelaznim rokom, kaže Željko Radović, sportski direktor kluba. Možda nismo ostvarili sve naše želje koje smo imali, ali sam siguran da smo igrački jači nego jesenas. Postoji mogućnost angažovanja još jednog fudbalera na poziciji desnog spoljnjeg, a u pregovorima smo sa dva internacionalca, koji su igrali u Bugarskoj i Rusiji. Do utakmice sa Crvenom zvezdom i oni bi trebali da stignu u Trebinju. Nakon toga angažovali bi jedino nekog ekstra kvalitetnog igrača, ukoliko se za to pojavi prilika.

Polako se primiče i utakmica sa Crvenom zvezdom, koja postaje glavna tema u Istočnoj Hercegovini. Vlada ogromno interesovanje i već je sada sigurno da će stadion kao i prethodne godine biti ispunjen do poslijednjeg mjesta.

Možda je ovako jaka utakmica prerano za naš plan priprema, ali nismo mogli da propustimo priliku da odmjerimo snage sa Zvezdom, kaže trener Sredojević. Ne sumnjam uopšte u želju mojih igrača i ovakve utakmice uvijek nose poseban motiv, bez obzira na to što je prijateljska. Najbitnije je da odigramo korektnu utakmicu, ali i da zadovoljimo mnogobrojnu pubiku i na najbolji način predstavimo novi tim domaćoj publici, mada je protiv protivnika kao što je Zvezda to veoma težak zadatak.

Prošle godine Leotar je remizirao sa Beograđanima 1:1 u utakmici koja je za njih bila generalna proba pred prvenstvo, a Leotar je samo dan ranije igrao prvenstveni susret sa Rudar Prijedorom. Strijelci su tada bili Andrija Kaluđerović za Crvenu zvezdu, a Argentinac Cezar Kanario za Leotar.

Utakmica protiv Crvene zvezde je za nas veliki motiv i sigurno da ćemo dati 100% svojih mogućnosti, kaže Srđan Andrić. Dobro smo radili, možda budemo i umorni, ali sigurno nećemo odigrati bez motiva i ostavićemo zadnji atom snage na terenu.

Na stadionu nisu samo u žurbi fudbaleri i stručni štab. Administracija kluba je davno već završila posao oko prijavljivanja utakmice UEFA i FIFA i slanja potrebne dokumentacije, kao što nalaže novi pravilnik o međunarodnim utakmicama, a u srijedu veče i zvanično je stigao dopis od UEFA da utakmica može da se igra. Trenutno se radi na sređivanju stadiona i prostorija, kako bi trebinjski hram fudbala taj dan bio što reprezentativniji.

(FK Leotar)