230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Prijem za najbolje trebinjske karatistkinje

Načelnik Opštine Trebinje dr Dobroslav Ćuk danas je priredio prijem za Dragicu Drapić i Maju Mirdinju, članice Karate kluba „Leotar plus" i njihovog trenera Rajka Radulovića.

120130-karatistkinje_press_godisnji_014

Povod prijemu bili su izuzetno vrijedni rezultati koje su ove dvije mlade Trebinjke postigle na IV Svjetskom prvenstvu u tradicionalnom karateu (šotokan) održanom u Beogradu krajem decembra prošle godine.

Naime, kao najuspješnije članice reprezentacije BiH, Dragica i Maja su osvojile ukupno pet medalja (po jednu zlatnu i srebrenu u borbama pojedinačno, te bronzanu ekipno u borbama, čime su potvrdile svoju dugogodišnju dominaciju u ovom sportu.

Čestitajući veliki uspjeh mladim karatistkinjama, načelnik Opštine Trebinje je istakao zadovoljstvo još jednim dobrim rezultatom trebinjskih sportista. Načelnik je takođe, ovom prilikom, najboljim trebinjskim karatistkinjama uručio prigodne poklone kao i novčanu nagradu.

120130-karatistkinje_press_godisnji_060

Dragica Drapić, nakon prijema je izjavila: „Zadovoljna sam svojim rezultatom u Beogradu. U narednom periodu očekuje nas otvoreno Svjetsko prvenstvo u Litvaniji i Evropsko prvenstvo u tradicionalnom kareteu u Poljskoj. I na ovim takmičenjima očekujem dobar plasman i medalje."

120130-karatistkinje_press_godisnji_066

„Zahvaljujem Opštini Trebinje i njenom načelniku na podršci koju pružaju sportu i sportistima. Postigla sam dobar rezultat u Beogradu i zadovoljna sam. Dosadašnji uspjesi mi daju motiv da još više napredujem i vjerujem da će ih biti i u narednim godinama", rekla je Maja Mirdinja.

120130-karatistkinje_press_godisnji_068

Na Svetskom prvenstvu u Beogradu obilježen i je ijedan vrijedan jubilej u karateu ovih prostora – pedesetogodišnjica rada braće Ilije i Vladimira Jorge, koji su daleke 1961. godine bili pokretači karate sporta na prostorima bivše Jugoslavije. Danas su oni vrhunski majstori i učitelji karatea, osnivači i funkcioneri Svjetske tradicionalne karate federacije, kao i univerzitetski profesori.

120130-karatistkinje_press_godisnji