230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Po 50 hiljada KM opštinama Nevesinje, Berkovići i Istočni Mostar

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić najavio je da će Vlada danas uplatiti po 50 hiljada KM opštinama Nevesinje, Istočni Mostar i Berkovići za nabavku nafte za mašine koje će raditi na raščišćavanju putnih komunikacija.

120206-nevesinje1

"Na sastanku u Nevesinju sa načelnikom te opštine Branislavom Mikovićem i načelnikom opštine Istočni Mostar Radovanom Palavestrom dogovoreno je da se poveća broj mašina koje će raditi na raščišćavanju puta od Gacka do Nevesinja, kao i na raščišćavanju lokalnih puteva", rekao je Džombić, koji se juče u poslijepodnevnim časovima helikopterom iz Nevesinja vratio u Istočno Sarajevo.

On je naglasio da se sklapa visokonaponski dalekovod iz pravca Mostara prema Nevesinju i da bi danas ta opština trebalo da dobije električnu energiju što bi omogućilo i uredno vodosnabdijevanje.

Džombić je istakao da će Helikopterski servis Srpske danas nastaviti da dostavlja hranu i lijekove selima kojima je to najpotrebnije na području opštine Nevesinje.

Prema njegovim riječima, farma muznih krava Planinskog dobra u Nevesinju je deblokirana. "Hrana je dostavljena, ali putnu komunikaciju treba proširiti, za šta je zadužena Civilna zaštita Republike Srpske, a obezbijeđena je i cisterna vode", dodao je Džombić.

Premijer Srpske je najavio da će danas u 10.00 časova u Istočnom Sarajevu održati sastanak sa direktorom Republičke uprave Civilne zaštite Milimirom Doderom i posjetiti opštinu Berkovići. (Srna)