230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Nevesinje bez struje, vode i telefona

Opština Nevesinje već treći dan nema vodu, struju ni telefonskih veza, zbog čega je u potpunoj izolaciji.

120205-nevesinje2

Put iz pravca Nevesinja i Mostara je prohodan samo za terenska vozila. Zbog prekida telefonskih veza detaljnije informacije o stanju u ovoj hercegovačkoj opštini, koja je više dana okovana snijegom, nije bilo moguće dobiti.

Na području opštine Berkovići danas je znatno bolja situacija, jer je probijen put prema Bileći, a u toku dana biće čišćeni i lokalni putevi. Načelnik ove opštine Ranko Lučić potvrdio je Srni da oko 500 stanovnika opštine nema električnu energiju, ali da je uredno snabdijevanje vodom, te dodao da očekuje da će danas biti probijen put i prema Stocu.

Zbog prekida telefonskih veza jutros nije bilo moguće stupiti u kontakt sa čelnicima opštine Istočni Mostar. Prethodnih dana veći dio ove opštine je bio bez struje, vode i telefonskih veza.

Na području opštine Bileća tridesetak sela je putno odsječeno od grada, dok je područje Rijoca, Kukričja i Vranjskih bez električne energije. Četiri ekipe "Elektro-Bileće" su na terenu i rade na otklanjanju kvarova. Sa terena je prijavljeno da je pod teretom snijega na području ove opštine porušeno pet kuća i 17 štala.

U opštini Gacko sva raspoloživa mehanizacija raspoređena je na raščišćavanju puteva prema selima koja su šesti dan blokirana snježenim nanosima. U Civilnoj zaštiti opštine Srni je potvrđeno da je formiran mobilni tim za dostavljanje lijekova hitnim slučajevima i najugroženijim porodicama na seoskom područjima.

U Civilnoj zaštiti kažu da još nije bilo poziva. Mobilni tim se može pozvati od 8.00 do 19.00 časova na broj telefona 059/472-602 i 24 časa dnevno na broj 065/459-565. (Srna)