230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Doder: Stigla struja u Nevesinje

Putna komunikacija u opštinama Republike Srpske pogođenim ogromnim snježnim padavinama poboljšava se iz sata u sat, jer se stalno probija put do nekog od odsječenih sela ili zaselaka, izjavio je jutros direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milimir Doder.

120205-nevesinje6

"Ovaj dan bez padavina koristimo za nastavak čišćenja preostalih neprohodnih lokalnih puteva do sela i zaselaka i proširivanje već probijenih putnih komunikacija", istakao je Doder.

Komentarišući prognoze da bi za vikend mogle da padnu nove veće količine snijega, on je rekao da su Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske", te druga preduzeća i lokalne zajednice čija je mehanizacija uključena u čišćenje puteva dobili instrukcije da na magistralnim i regionalnim putevima bude uspostavljeno trajno dežurstvo, odnosno da mašine rade danonoćno.

U noćnim časovima struju je dobila opština Nevesinje, u kojoj je još pet mjesnih zajednica bez napajanja, dok snabdijevanje vodom još nije uspostavljeno.

U opštini Gacko bez struje su sela koja se napajaju sa dalekovoda "Kulsi vod", dok je napajanje cijelog područja opštine vodom uredno.

Opština Berkovići dobila je struju, osim nekoliko sela, dok je selo Velja Gora u opštini Trebinje, zbog izlijevanja vode na put, još uvijek odsječeno.

Neprohodni su putevi Bileća - Ljubinje, Berkovići - Nevesinje, Kifino Selo - Ulog (preko Morina) i Nevesinje - Istočni Mostar.

Helikopterski servis Republike Srpske juče je izvršio medicinsku evakuaciju jednog lica iz Berkovića u bolnicu Foča i jednog iz sela Drežanj u bolnicu Nevesinje, dok je helikopter Oružanih snaga BiH dostavljao hranu i lijekove. (Srna)