230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Neprohodni pravci Bileća - Ljubinje i Bileća - Berkovići

Putevi Bileća - Ljubinje i Bileća - Berkovići, kao i putni pravci ka Crnoj Gori preko graničnih prelaza Deleuša i Klobuk su neprohodni, potvrđeno je u "Hercegovinaputevima" Trebinje.

120212-bileca

Iz ovog preduzeća navode da je magistralni put Gacko - Tjentište, preko prevoja Čemerno, ponovo od prijepodnevnih časova u prekidu zbog jake mećave.

U "Hercegovinaputevima" kažu da su sve mašine na terenu i da pokušavaju da raščiste puteve, ali da im to onemogućavaju visoki snježni nanosi, te napominju da nema mjesta za odlaganja snijega.

Iz zavijanih gatačkih sela nije bilo poziva za hitne intervencije, a po potrebi mobilni tim Civilne zaštite dostavlja lijekove najugroženijem stanovništvu, potvrdila je Srni Mira Perišić, šef opštinskog štaba Civilne zaštite.

Perišićeva je rekla da je u toku čišćenje puta prema Vratkovićima kako bi se omogućilo da trudnica iz toga sela dođe do grada, dok je u pripavnosti jedna mašina u slučaju poziva za hitnim intervencijama.

Snijeg je na području Gacka dostigao visinu do metar i po, a mašine za čišćenje pokušavaju da održe čistim centar i put prema bolnici.

U Civilnoj zaštiti potvrđuju da je autobus jutros saobraćao samo do sela Brljevo i Fojnica.

Zbog kvara na dalekovodu Čemerno - Sastavci bez električne energije je taj dio opštine, kao i dio Fazlagića Kule. Najteža situacija je na području Čemerna gdje je visina snijega oko dva metra, a snježni nanosi i po nekoliko metara.

Stanovništvo ovog i susjednih sela Vrbe i Izgori danima su putno odsječeni, nemaju struju, uglavnom je riječ o starijem stanovništvu, ali ima i male djece.

(Srna)